Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2024 10:05:22

Fialova vláda likviduje živnostníky! SPD prosazuje snížení daní pro OSVČ!

Fialova vláda likviduje živnostníky! SPD prosazuje snížení daní pro OSVČ!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

nechceme, aby kvůli Rakušanově Migračnímu paktu arabští a afričtí imigranti vraždili české občany stejně jako v Německu a západní Evropě. Před tím varuje i naše kampaň. Fialova vláda likviduje živnostníky neustálým zvyšováním daňové zátěže a povinných pojistných odvodů. SPD prosazuje snížení daní pro OSVČ. Propad reálných příjmů policistů a mnoha dalších skupin potřebných zaměstnanců státu za dobu Fialovy vlády již přesahuje 20 procent. SPD podporuje zvýšení jejich platů. Senát schválil protiústavní korespondenční volbu, která umožňuje podvody a manipulace. SPD bude usilovat, aby zákon zrušil Ústavní soud.

1. Nechceme, aby kvůli Rakušanově Migračnímu paktu arabští a afričtí imigranti vraždili české občany stejně jako v Německu a západní Evropě. Před tím varuje i naše kampaň.

K odpovědnosti za teroristický útok nožem na veřejné slavnosti v západoněmeckém Solingenu minulý pátek se přihlásila skupina Islámský stát. Při tomto útoku, ke kterému se doznal dopadený Syřan, zemřeli tři lidé a osm dalších bylo zraněno, z toho pět těžce. Tento člověk oběti úmyslně bodal do krku. V rámci Německa zdaleka nejde o ojedinělý čin. Podle dat německého spolkového ministerstva vnitra se jen za loňský rok v Německu odehrálo 8 951 zločinů s použitím nože, to znamená přibližně 25 takových útoků denně. Spolková ministryně vnitra chce proto rozšířit zóny, kde bude nošení nožů zakázáno. Ministryně rovněž plánuje zakázat ve veřejném prostoru nošení nožů s čepelí delší, než je 6 centimetrů a úplně chce zakázat nože s vystřelovací čepelí. Jde o pokrytecké řešení, které nereflektuje skutečnou příčinu těchto násilných činů. Tou je nezvládnutá nelegální masová imigrace z Afriky a muslimských zemí do EU. Znovu se tak pouze potvrzuje oprávněnost dlouhodobého postoje hnutí SPD k nelegální imigraci a k jejímu řešení na úrovni EU. Potvrzuje se tak i adekvátnost naší současné vizuální alegorie, ve které poukazujeme na vládou Petra Fialy podporovaný a na úrovni EU schválený Migrační pakt. Cílem hnutí SPD je dosáhnout toho, aby v naší zemí nedocházelo k obdobnému zabíjení našich občanů ze strany nelegálních imigrantů z islámských zemí jako v Německu a jinde v západní Evropě. Odmítáme také přerozdělování imigrantů z cizích států do ČR a odmítáme za ně také platit vysoké tzv. „výpalné"!

2. Fialova vláda likviduje živnostníky neustálým zvyšováním daňové zátěže a povinných pojistných odvodů. SPD prosazuje snížení daní pro OSVČ.

Živnostníky čeká od roku 2025 další výrazné zvyšování daňové zátěže a povinných pojistných odvodů. Jde o důsledek tzv. vládního konsolidačního balíčku z loňského roku, který představuje nejvyšší plošné zvýšení všech daní v novodobé historii ČR. Fialova vláda tímto krokem schválila postupné zvyšování minimálních záloh na zdravotní a sociální pojištění, které bude probíhat až do roku 2026. Růst těchto minimálních záloh činí v úhrnu o 1 127 korun měsíčně. Opět se tak na základě rozhodnutí vlády zvýší minimální vyměřovací základ pro živnostníky, a to na 35 procent. Od roku 2026 to bude už 40 procent. V roce 2025 dojde i k významnému navýšení daňových a pojistných odvodů pro živnostníky v prvním pásmu paušální daně, kterým se celkové měsíční odvody zvýší z letošních 7 498 korun měsíčně na 8 765 korun měsíčně. Vláda, a hlavně ODS, plánovitě poškozuje živnostníky, přestože vždy hovořila o tom, že podporuje podnikání. Drobní živnostníci a malé firmy do deseti zaměstnanců jsou důležitým zdrojem prosperity ČR, zaměstnávají zhruba třetinu českých občanů a na celkovém počtu podniků v ČR se podílejí více než 95 procenty. V důsledku těchto kroků vlády lze očekávat pokračování masového zanikání živností, ke kterému již nyní dochází v reakci na ceny energií a zvýšení nepřímých daní. Pokud bude hnutí SPD součástí vlády, snížíme zdanění živnostníků na úroveň před nástupem Fialovy vlády a upravíme i systém nastavení jejich odvodů, protože ten současný poškozuje živnostníky s nižšími příjmy, včetně systému, který zvyšuje paušální daň.

3. Propad reálných příjmů policistů a mnoha dalších skupin potřebných zaměstnanců státu za dobu Fialovy vlády již přesahuje 20 procent. SPD podporuje zvýšení jejich platů.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) oznámil, že se policistům a hasičům nebudou od října zvyšovat platy, přestože opakovaně veřejně slíbil jejich zvýšení o 10 procent. Vládní strany, zejména ODS, rovněž odmítají zvýšit platy nejhůře placených státních zaměstnanců, jako jsou například nepedagogičtí pracovníci ve školství či sociální pracovníci. Zástupci odborů proto zvažují zahájení protestů, což hnutí SPD plně chápe a respektuje. Propad reálných příjmů policistů a mnoha dalších skupin zaměstnanců státu za dobu fungování Fialovy vlády již přesahuje 20 procent. Jde o propad na úroveň reálných platů roku 2017. Tito zaměstnanci se tak pomalu propadají do příjmové chudoby a musí masově žádat o sociální dávky, anebo odcházejí pracovat jinam, což je nenahraditelná ztráta a může to snižovat i kvalitu některých veřejných služeb a fungování státu. Velice nízké a podprůměrné jsou i nástupní platy zaměstnanců státu včetně příslušníků bezpečnostních sborů. Požadujeme proto dorovnání platů příslušníků bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a dalších státních zaměstnanců o 10 až 15 procent od října a další navýšení od ledna dle dalšího vývoje inflace.

4. Senát schválil protiústavní korespondenční volbu, která umožňuje podvody a manipulace. SPD bude usilovat, aby zákon zrušil Ústavní soud.

Minulý týden Senát schválil návrh vládních poslanců na zavedení možnosti korespondenčního hlasování pro Čechy žijící v zahraničí při volbách do Poslanecké sněmovny a ve volbě prezidenta ČR. Senát tak opakovaně prokázal, že není pojistkou proti porušování Ústavy ČR ze strany Fialovy vládní pětikoalice, ani žádným ochráncem demokracie. Toto korespondenční hlasování by se mohlo týkat až 600 tisíc českých občanů žijících dlouhodobě v zahraničí, což má potenciál zcela zvrátit výsledek voleb hlasujících občanů žijících v ČR. Podle hnutí SPD, ale i názorů renomovaných právníků, zákon o korespondenční volbě zcela porušuje veškeré ústavní principy volebního práva – tedy zásady rovnosti, přímosti a tajnosti hlasování – a umožňuje dalekosáhlé podvody a manipulace při sčítání odevzdaných korespondenčních hlasů. Návrh zákona dokonce obsahuje skandální možnost, že pokud někdo odvolí korespondenčně a následně si svoji volbu rozmyslí, bude mít možnost později volit ještě jednou ve volební místnosti. Pokud návrh zákona podepíše i prezident republiky Petr Pavel, což se dá očekávat, budeme v SPD usilovat o to, aby Ústavní soud následně na základě příslušného podání podrobně prozkoumal jeho soulad s Ústavou ČR. Zároveň budeme usilovat o to, aby byl tento zákon Parlamentem ČR zrušen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama