JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2024 13:09:00

Pětikoalici jde pouze o to, udržet se za každou cenu u koryt

Pětikoalici jde pouze o to, udržet se za každou cenu u koryt

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přístupu vládní koalice k legislativě

 Když pětikoalice protlačila korespondenční volbu, tak se zaklínala tím, že jde o "posílení demokracie". Já myslím, že mnohem víc by naši demokracii posílil zákon o všeobecném referendu - aby se naši občané sami rozhodli, zda chtějí euro, migrační pakt či vzdání se práva veta v EU.

Takový zákon by totiž nastavil vládě jasné mantinely, když by musela jednat v intencích toho, co si její občané skutečně přejí a nikoliv prosazovat zásadní změny zcela v rozporu s jejich vůlí. Což je ovšem přesně to, co Fiala a jeho kumpáni nechtějí. A proto je pro ně referendum zakázané slovo, zatímco korespondenční volba programovou prioritou.

Je tudíž zřejmé, že jim vůbec nejde o posilování demokracie v naší zemi, nýbrž pouze o to, aby se za každou cenu udrželi u koryt.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama