JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2024 18:09:00

Když se demokracie mění na demokraturu

Když se demokracie mění na demokraturu

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na odchod šéfa kanceláře generálního ředitele České televize Igora Němce z důvodu “zasadních názorových rozdílů”

 Progresivní spolky, aktivisté i média hýkají radostí nad koncem šéfa kanceláře generálního ředitele České televize Igora Němce. Generální ředitel Souček s ním “pohovořil” o účasti na víkendovém setkání v Příčovech a výsledkem je “dohoda” a “dobrovolný” odchod Igora Němce z důvodu “zasadních názorových rozdílů”.

Je to po soudem zneplatněném vyhazovu Petra Druláka z Ústavu mezinárodních vztahů či odvolání Miroslava Ševčíka z pozice děkana jedné z fakult VŠE další ukázka rozmáhající se liberálně-progresivní normalizace pod taktovkou pětikoaliční vlády, která prostřednictvím hlásné trouby (úředně koordinátora strategické komunikace Úřadu vlády ČR) už testuje brutální nálepkování a ostrakizaci té části společnosti, která nesouzní s vládními narativy. A k tomu tuplem navrch pár vyhazovů, aby bylo jasno, co si našinec smí myslet, čeho se může účastnit a s kým se může potkávat.

Kdo není s námi, je proti nám. Co tak strašného Igor Němec, bývalý ministr vlády České republiky, primátor Prahy či šéf Úřadu na ochranu osobních údajů provedl? Ve volném čase, bez vazby na svoje pracovní povinnosti v ČT, navštívil víkendové setkání svobodných občanů (hantýrkou již zmíněné vládní hlásné trouby sviní a zombíků) v dosud svobodné zemi (s již zřetelně běžícím procesem republiku si rozvracet nedáme).

Není známo, že by Igor Němec v Příčovech či jinde vystoupil proti základním ústavním principům demokratického státu, že by se dopustil jakéhokoliv protiprávního jednání, tedy verbálního trestného činu či přestupku. Přesto musel “na koberec” ke generálnímu řediteli ČT Součkovi, který už stihl projevit servilitu k současné vládní garnituře před volbami do Evropského parlamentu, kde jím vydaná a podepsaná pravidla předvolebního vysílání “cinkla” závěrečnou debatu v ČT tím, že vládě přihrála zcela nesystémově 5 účastníků namísto 3 a opozice byla zastoupena pouze 2 účastníky.

Souček byl na tuto zjevnou “krpu” předem opakovaně upozorněn, ale námitky smetl ze stolu a vládu proti opozici zvýhodnil. Oči nad tím nepřivřela ani Rada pro rozhlasové a televizmí vysílání ani Rada ČT. To jen na dokreslení toho, kdo “stavěl do latě” a fakticky vyhodil z ČT Igora Němce. Vskutku smutná vizitka - jak současné ČT, tak obecněji atmosféry v České republice. A tak se nám za mohutného hýkaní všelijakých oslů mění demokracie v demokraturu…

Bonus pro hlásnou troubu na příští vystoupení - Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické, ale nech v tej strane zostane, čo je pevné, čo je charakterné, čo chce za tento národ zápasiť (on už si to upraví)…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama