PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2024 8:19:00

Pozitivní změny nakonec pocítíme všichni

Pozitivní změny nakonec pocítíme všichni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení

 Léta byli všichni nespokojení s délkou stavebního řízení a celým procesem. Nikdo s tím ale neměl odvahu pohnout - včetně hnutí ANO, které na to mělo osm let. Jediné, co zvládli, byl zpackaný zákon a předražené zakázky k digitalizaci, kdy nám hodili do klína tikající bombu.

My jsme se do tohoto obřího náročného projektu pustili, protože to je nutně potřeba, i když by bylo snazší sedět se založenýma rukama. Další odklad by navíc ohrozil miliardy pro naši zemi z Národního plánu obnovy, protože jsou zde jasně dané milníky, které musíme plnit.

Dlouhodobě to přinese zrychlení povolování staveb, zlevnění výstavby, osekání byrokracie i omezení prostoru pro korupci. Nijak nepopíráme, že jsou v této fázi obtíže, které nás mrzí a snažíme se je aktivně a co nejrychleji řešit. Jsme v úzkém kontaktu s profesními organizacemi, zástupci samospráv i jednotlivých úřadů, abychom na základě zpětné vazby posouvali systém směrem k co největší efektivitě a uživatelskému komfortu.

Děkujeme všem za jejich práci a trpělivost. Pozitivní změny nakonec pocítíme všichni - občané, firmy i Česko jako celek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama