MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2024 21:03:00

Na Václavském náměstí vznikne obří retenční nádrž k zavlažování zeleně

Na Václavském náměstí vznikne obří retenční nádrž k zavlažování zeleně

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci pražského Václavského náměstí

 V prostoru mezi ulicemi Vodičkova a Štěpánská postavíme podzemní nádrž na zachytávání dešťové vody. To je důvod, proč už teď probíhají práce ve středním oploceném prostoru náměstí.

Stavba retenční nádrže totiž vyžaduje opravdu velký prostor. Nádrž bude mít 42 metrů na délku, 5 metrů na šířku a hluboká bude 10 metrů. Objem nádrže tedy bude 2100 m³ vody, což je pro představu více než tři plavecké bazény.

A k čemu bude retenční nádrž dobrá? No přece k důmyslnému hospodaření s vodou! Budeme díky ní moci zadržovat dešťovou vodu, kterou využijeme při zavlažování okolní zeleně, například nově vysazených lipových stromořadí na Václavském náměstí.

Děkuji za spolupráci náměstkyni pro životní prostředí Janě Komrskové, náměstkovi pro rozvoj Petrt Hlaváčkovi  a všem Pražanům za pochopení při dočasných omezeních. Má to smysl!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama