Mgr. Petra Prokšanová

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2024 4:31:00

Mnoho problémů je řešitelných v rámci krajské samosprávy

Mnoho problémů je řešitelných v rámci krajské samosprávy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolební kampani v Kraji Vysočina

 Vysočina je z mnoha důvodů moje srdcovka. Jako malá jsem tam jezdila na prázdniny, chatu jsme měli v malé obci Smrčná, na půl cesty mezi Ledčí a Světlou nad Sázavou. Strávila jsem tam nezapomenutelné chvíle u řeky na rybách, se sousedovic Péťou kolem chat, na houbách, s bráchou ve stanu, se strejdou na traktoru... Dodnes tam máme příbuzné i známé.

Později mě k Vysočině připoutaly příběhy partyzánů, kteří tam působili během druhé světové války, a osudy různých velikánů naší historie, kteří jsou s tímhle krajem spjatí, např. armádní generál a prezident Ludvík Svoboda. I proto se tam tak ráda vracím.

A tak mě mrzí, že se tenhle kraj s krásnou přírodou a skvělými lidmi potýká se spoustou problémů. Mnoho z nich je ale řešitelných v rámci krajské samosprávy. Proto je potřeba, aby do ní byli v září zvoleni takoví lidé, jejichž programem bude veřejný zájem - dostupná zdravotní péče, udržení zdravého životního prostředí, boj s kůrovcem, zlepšení dopravní obslužnosti, výstavba bytů a další kroky vedoucí k tomu, aby Vysočina byla zdravým krajem, kde se bude dobře bydlet všem generacím.

Prahy, kde žiju, se podzimní krajské volby netýkají, to ale neznamená, že se nás Pražáků netýkají vůbec, protože práce krajů se vzájemně prolíná a ovlivňuje, Prahu nevyjímaje. Proto je potřeba podpořit kandidáty a kandidátky KSČM ve všech krajích. Já se v září vydám dvakrát právě na Vysočinu a moc se těším na setkání s každým z vás, ať už na Vysočině bydlíte, jezdíte tam na prázdniny nebo vám na ní záleží z jakéhokoliv jiného důvodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama