PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2024 14:04:00

Nechceme se vracet ke starému zákonu

Nechceme se vracet ke starému zákonu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání se zástupci Platformy pro zdravý stavební zákon

 Tvrdé, ale férové, tak probíhalo setkání se zástupci Platformy pro zdravý stavební zákon a dalšími zainteresovanými organizacemi se zástupci MMR. Shodli jsme se na základní věci, a zde si vypomůžu slovy paní Hany Landové ze Sekce územního a regionálního rozvoje Hospodářské komory z následného setkání s novináři: Nechceme se vracet ke starému zákonu.

Jsme připraveni spolupracovat s Platformou na zajištění maximální procesní a právní jistoty v rámci DSŘ, jejím zástupcům také zpřístupníme informační balíček, ve kterém jim pošleme technické specifikace systémů (byť tyto jsou k dispozici od začátku transparentně jako součást zadání, se kterým resort jednotlivá řešení soutěžil) a plán dalšího vývoje. Stejně jako doposud totiž v rozvoji do budoucna lze společně prioretizovat.

Cíl je jasný: funkční, spolehlivý, uživatelsky přívětivý a právně zajištěný systém digitálního stavebního řízení, který si Česká republika ve 21. století zaslouží. Domluvili jsme si, že proběhne ještě série workshopů jak s právníky ministerstva, tak například developerů a architektů, a podíváme se, zda jsou místa, která je třeba ujasnit nebo v budoucnu třeba dospecifikovat legislativu.

Jsem rád, že jsme udělali další krok. V pravidelných setkáních budeme i nadále pokračovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama