JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2024 12:06:00

Divím se hejtmanu Grolichovi, že riskuje obrovskou blamáž

Divím se hejtmanu Grolichovi, že riskuje obrovskou blamáž

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Aktualizaci č.1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v JMK

 Milí Jihomoraváci. Vím, že začíná víkend, ale přesto vás musím oslovit s následujícím závažným tématem. Příští týden naposledy před krajskými volbami bude zasedat Zastupitelstvo Jihomoravského kraje. Podle mých informací vznikl v naprosté tichosti materiál “Aktualizace č.1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v JMK”, jehož dopady neváhám přirovnat k předvolebnímu ekrazitu.

Pokud skutečně nebyla jeho finální podoba důkladně diskutována s dotčenými zařízeními a jejich uživateli i zaměstnanci, s obcemi a ORP ani v rámci politických klubů koalice i opozice v ZJMK, považuji předložení “narychlo” a snahu o “proválcování” těsně před volbami za nezodpovědné a nerozumné.

Zjednodušeně řečeno jde o postupné rušení řady stávajících krajských zařízení sociální péče v rámci tzv.transformace, přičemž i z velmi syrové podoby materiálu je jasné, že půjde v případě schválení o nevratný krok s budoucími dopady ve stovkách milionů korun, možná i jednotek miliard. Jako člověk, který byl bezmála dvacet let krajským zastupitelem a osm let hejtmanem kraje, se veřejně ptám: Proč teď a proč takto?

Tak závažné rozhodování by mělo být předmětem veřejné debaty teď před volbami v rámci volební kampaně i po volbách v rámci nově zvoleného Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Vyzývám proto VŠECHNY zastupitelky a zastupitele Jihomoravského kraje bez ohledu na jejich stranickou příslušnost, aby ODMÍTLI jednat o tak závažné věci pod časovým presem a bez předchozí standardní diskuse na posledním zasedání ZJMK a přenechali tuto agendu nově zvolenému Zastupitelstvu JMK po 21. září.

Osobně se divím hejtmanovi Janu Grolichovi, že po fiasku s transformací nemocnic, kterou musel zastavit z obdobného důvodu, riskuje nyní obrovskou blamáž v tak citlivé agendě. Já bych jako hejtman radní nebo radního, který by mi přinesl takový materiál těsně před volbami, vyhodil i s vedoucím příslušného odboru ze dveří… Na přiložených screenech ZDE najdete, kterých zařízení se “nápad” příslušné radní a jejího vedoucího odboru týká.

Na závěr podotýkám, že letos v krajských volbách nekandiduji, kdyby chtěl někdo vážnost předchozích vět shazovat tím, že “kampaň”…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama