Ing. Karolína Kubisková

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • Kamenice nad Lipou
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2024 18:06:00

Stanjurův návrh rozpočtu je fiasko a jeden velký účetní trik!

Stanjurův návrh rozpočtu je fiasko a jeden velký účetní trik!

S napětím jsem čekala, jak dopadne tolik očekávaný a do poslední chvíle utajovaný návrh státního rozpočtu na rok 2025. Výsledek? Sekera 230 miliard! Totální fiasko.

Nejenže nám vláda zase lhala, ale využila účetní trik s WFT, aby nám nakonec vítězně oznámila, že schodek rozpočtu na příští rok klesne, to se podržte, o POUHÝCH kosmetických 22 miliard!

I když zavedli svůj konsolidační balíček, kterým nám zvedli daně nejvíc v historii, obrali důchodce o valorizace a rodiny o školkovné a daňové slevy na manželku.

To vše za růstu výdajů o 124 miliard, které se přitom  vládní ODS dušovala snížit.

Premiér Fiala navíc sliboval snižování deficitu o 1 % HDP ročně. To je skoro 80 miliard a NE 20, kterých navíc dosáhli jen účetními triky s windfall tax.

Kde ty peníze tedy jsou? Jak je možné, že i když nás všechny sedřeli na kost, máme pořád tak vysoký deficit a ještě nám rostou výdaje?

Výsledné a tolik utajované finanční veledílo z pera ministra financí, nekompetentního elektrikáře, Zbyňka Stanjuty (ODS), je zkrátka jeden velký účetní trik a paskvil! 

PŘÍSAHA přitom říkala od začátku, že je třeba šetřit a osekat výdaje. Omezit zbytné výdaje na přebujelý úřednický aparát, zarazit předražené zakázky, hlídat dotační podvody i daňové úniky, zaměřit se na transferové ceny a odliv dividend a spravedlivě zdanit nadměrné zisky. Ale to vláda NE. Radši si zvolila lhaní a účetní triky.

Chcete pozitivní změnu? Můžeme se na ní podílet my všichni. Už za pár týdnů  v krajských a senátních volbách.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama