JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M.

  • BPP
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2024 18:04:00

Debakl stran Scholzovy koalice, odmítnutí vládní politiky. Úspěch AfD

Debakl stran Scholzovy koalice, odmítnutí vládní politiky. Úspěch AfD

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám v Německu.

 Volby v Sasku a v Durynsku: Debakl stran Scholzovy koalice, odmítnutí vládní politiky. Úspěch AfD a BSW Sahry Wagenknecht. Studená sprcha pro progresivisty.  Předzvěst věcí budoucích, nejen v Německu, ale i v EU a u nás. Bylo načase. Stačilo

Sestavit vládu ze stran "mainstreamu" nepůjde v Durynsku vůbec, v Sasku jen absurdně. AfD je vítěz, BSW nejspíš kingmaker.

Největší úspěch "z nuly na sto" zaznamenala v Sasku i v Durynsku BSW Sahry Wagenknecht. Největší loser v obou státech jsou Die Linke. O progresivismus středo-levicový volič nestojí.

Budoucnost levice (pun intended) jsou strany jako BSW nebo koalice Stačilo.

A CDU sice těsně vyhrálo v Sasku, ale díky tomu, že její místní lídr Kretschmer je tak trochu prorusská špína a dezolát (chce třeba obnovu nákupu plynu přes NordStream).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama