PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2024 7:15:00

Digitální stavební řízení bez problémů jede

Digitální stavební řízení bez problémů jede

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení.

 Stavební úřady už pracují skoro se všemi žádostmi, které jim přišly z portálu stavebníka! Od začátku prázdnin stavebníci úspěšně podali přes 16 a půl tisíce žádostí, na druhé straně úředníci začali zpracovávat 16 tisíc z nich. Ještě v minulém týdnu to bylo 11 tisíc.

Rychle roste i celkový počet dokumentů v systému – od minulého týdne je to skok z 45 tisíc na 59 tisíc. Zahájených řízení jsme k pondělí měli 11 600 a vyřízených přes 2 tisíce. I tady se zvyšují obrátky – jen za minulý týden máme 700 dokončených řízení.

S tím, jak úřady postupně odbavují převis papírových podání z června, budou rychle růst i klíčové statistiky nového systému. Zlepšovat se budou i jeho funkce, rychlost, uživatelská příjemnost.

Moje velké díky patří všem referentům a referentkám na stavebních úřadech a dotčených orgánech, kteří navzdory počátečním problémům pracují s Informačním systémem stavebního řízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama