Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2024 11:15:00

Piráti mystifikují. To spíš jejich zpackané stavební řízení zbrzdí výstavbu

Piráti mystifikují. To spíš jejich zpackané stavební řízení zbrzdí výstavbu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozpočtu pro Ministerstvo pro místní rozvoj.

 Piráti v posledních dnech říkají, že jim chybí v rozpočtu na příští rok 7 miliard Kč, a že je kvůli tomu ohrožena výstavba dostupného nájemního bydlení. Kdybych chtěl být jízlivý, tak připomenu, že aby se se mohlo stavět, musí nejdřív fungovat digitalizované stavební řízení.

Samozřejmě budeme o návrhu státního rozpočtu na rok 2025 dále jednat i s kolegy z Pirátské strany, ale je třeba říct to zásadní už teď: Peníze, o kterých ministr pro místní rozvoj I. Bartoš říká, že mu chybí, jsou peníze, které bychom si půjčovali od EU a nikoliv národní zdroje. Není pravda, že se kvůli tomu zastaví výstavba dostupného nájemního bydlení. Nezastaví. Výzva na poskytnutí dotačně úvěrových zdrojů, o kterých I. Bartoš mluví, se může vyhlásit. Nic v cestě jí nestojí. Jakmile obce či soukromí investoři, kteří by rádi budovali dostupné nájemní bydlení, projekty předloží a bude tedy zřejmé, jaký je z jejich strany zájem, jsme připraveni dle reálných výdajů státního rozpočtu 2025 tyto peníze určitě najít a podpořit tak připravenou výstavbu.

Potřeba financování dostupného bydlení přijde vzhledem k délce projektů v území ale spíše později než příští rok. A ještě jeden fakt: rozhodně není pravda, že by nám hrozila vysoká pokuta od EU, jak tvrdí poslanec J. Michálek. Budu se vše snažit vedení Pirátů vysvětlovat v příštích týdnech. Chceme poskytovat peníze tam, kde je reálná možnost výstavby, není logické, aby ležely ladem a čekaly na využití až jestli jednou budou třeba.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama