Ing. Marie Pošarová

  • SPD
  • Plzeňský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2024 10:49:08

Tachovsko nutně potřebuje svoji nemocnici

Tachovsko nutně potřebuje svoji nemocnici

Občané z Tachovska v případě, že se dostanou do vážnějších zdravotních problémů, hledají nezbytnou odbornou lékařskou a nemocniční pomoc ve svém blízkém okolí marně.


V okrese Tachov nejsou operační sály s lůžkovou částí pro chirurgii, příslušná dětská oddělení, jednotky intenzivní péče ani anesteziologicko-resuscitační oddělení.

Dojíždění do Plzně, či dokonce do Prahy, je v těchto případech nesmírně dlouhé – nemluvě o téměř nekonečných objednacích a čekacích dobách.

My v SPD jsme na tuto neúnosnou situaci léta upozorňovali a požadovali jsme po vedení Plzeňského kraje její řešení.

V Plané musí být plnohodnotná  krajská nemocnice 

Tím řešením je urychlené vybudování plnohodnotné krajské nemocnice v Plané na Tachovsku, což je projekt, o kterém politici z konkurenčních stran hovoří bezmála dvacet let, ale v tomto případě stále platí ono okřídlené „kde nic, tu nic“, anebo „skutek utek“.

V Planě se přitom nyní nachází Nemocnice Svaté Anny, jejímž zřizovatelem též Plzeňský kraj, která se zaměřuje na tzv. následnou péči a rehabilitace. Což je naprosto nedostatečné.

Pro obyvatele Tachovska tak v současné době náročnější lékařskou péči zajišťují například Nemocnice Stod nebo Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín, což představuje zhruba hodinu a půl cesty tam a poté zpět.

Přitom dříve, cca do roku 2004, byla přímo v Plané vynikající nemocnice, která zastřešovala a zajišťovala komplexní lékařské a operační služby i lůžkovou péči. Tento stav chceme obnovit.

V Plané tato nemocnice stále stojí – tedy její budovy. Stav odpovídá dvacetiletému chátrání. Je neskutečným selháním všech vedení Plzeňského kraje za tuto dobu, že nechali situaci zajít takto daleko.

SPD v Plzeňském kraji stojí za občany

My v SPD budeme v krajském zastupitelstvu, dají-li nám občané v září ve volbách důvěru, opět hovořit o penězích na stavbu nemocnice v Plané jako o naprosté krajské rozpočtové prioritě.

Potřebujeme však vaši pomoc v podobě volebních hlasů, abychom byli v krajském zastupitelstvu vlivnější a abychom případně přímo vstoupili do vedení kraje, do jeho Rady. To je naším cílem.

Hlasy obyvatel Tachovska, volající pro vybudování nemocnice v Plané, dobře slyšíme. A jsme na straně těchto občanů.

Raději dáme peníze do výstavby krajské nemocnice v Plané, než do oprav starých lázní v Plzni, které chce současné vedení kraje rekonstruovat a zřídit zde galerii.

Peníze občanů Plzeňska musí směřovat v první řadě do zdravotnictví, které je veřejnou službou v nejvlastnějším veřejném zájmu.

A proto apeluji na všechny obyvatele Tachovska a okolí: „Chcete krajskou nemocnici? Pokud ano, přijďte k volbám! S námi v SPD máte jistotu, že Vám ji postavíme!“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama