MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2024 14:19:00

Je to snad nový plán TOP 09 a STAN zrušit pojišťovny a rozvrátit zdravotnictví?

Je to snad nový plán TOP 09 a STAN zrušit pojišťovny a rozvrátit zdravotnictví?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnímu pojištění a hnutí STAN.

 Vážení přátelé,

včera jsem sledoval debatu krajských lídrů Královéhradeckého kraje a nemohl jsem uvěřit svým uším. Kandidát za STAN a TOP 09, pan Cogan, tam s vážnou tváří prohlásil, že zruší všechny pojišťovny a že budeme platit zdravotní pojistné přímo krajům. Ano, čtete správně! Zrušíme pojišťovny a peníze budeme posílat rovnou krajům. To zní jako nějaký špatný nápad, nebo snad předčasný apríl?

Aby toho nebylo málo, jeho bratr, druhý pan Cogan, je předsedou klubu STAN v poslanecké sněmovně. Takže se nabízí otázka: Byla to jen vtipná poznámka, nebo tohle všechno konzultoval se svým bratrem a ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09)? Je to snad nový plán TOP 09 a STAN … zrušit pojišťovny a rozvrátit zdravotnictví?

Teď si představme, z čeho se budou platit fakultní nemocnice a ostatní zdravotnictví, které nespravují kraje, když všechno zdravotní pojistné půjde přímo krajům. To už je na mě trochu moc.

Vypadá to, že jsem na tyhle nápady už příliš starý. Jedno je jisté: rozvrátit naše zdravotnictví skutečně nepřipustíme. Tečka!

Asi bude nejlepší, když se při nejbližší příležitosti poptám v poslanecké sněmovně pana ministra Válka. Možná mi to osvětlí a vysvětlí, jestli to byla jen nějaká humorná vsuvka nebo skutečný plán.

Neztrácejme hlavu, ale buďme ostražití.

S pozdravem,

Jiří Mašek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama