Mgr. Ing. Milan Chaloupecký

kandidát do Senátu, kandidát do Pardubického kraje
  • SPD
  • Pardubice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2024 11:19:14

Podpora mladých lidí a mladých rodin

Podpora mladých lidí a mladých rodin

Podpora mladých lidí a mladých rodin

     Volební koalice SPD, Trikolora a PRO myslí také na mladé lidi a mladé rodiny s dětmi. Pojďme si nyní představit několik programových bodů do Senátu pro volební okrsek Chrudim, které si kladou za cíl podpořit mladé lidi a mladé rodiny.

          Programové body:

  • Podpora cenově dostupného bydlení pro mladé české pracující rodiny s dětmi. Toho lze dosáhnout podporou družstevního bydlení, realizovaného pod správou měst a obcí, na které by stát bezúplatně převedl státní pozemky v rámci své státní podpory bytové výstavby. Družstevní výstavba by měla pro mladé lidi představovat zajímavou, a navíc také bezúročnou variantu pořízení vlastního bydlení, ve srovnání s privátní developerskou výstavbou a hypotečními úvěry.
  • Podpůrným prvkem pro rozvoj bytové výstavby je také její dočasné osvobození od DPH, které budu také prosazovat.
  • Dostupnost vzdělání od základního, přes středoškolské až po vysokoškolské vzdělávání. Je potřeba reagovat na trendy a nabízet mladým lidem vzdělání zejména v oborech, které mají na pracovním trhu uplatnění. Nízkopříjmovým rodinám musí se vzděláváním pomoci bezúročné, státem garantované půjčky, splatné příjemcem půjčky až po ukončení studia a nástupu do zaměstnání, příp. zahájení podnikání.
  • Zavádění výrazných daňových úlev pro pracující rodiny, včetně daňových odpočtů za každé narozené dítě, a velmi výhodné manželské půjčky.
  • Prosazení skutečné penzijní reformy, tedy nikoli pouze dílčích parametrických změn, která by měla primárně cílit na mladé lidi a umožnit jim, po delší časový úsek, odkládat určitou menší finanční částku. Díky složenému úročení a státní garanci je možné díky tomuto institutu, který běžně funguje ve vyspělé západní Evropě, ušetřit během aktivního života občana potřebné finanční prostředky na stáří. Tato penzijní reforma ale musí jít ruku v ruce s dalšími opatřeními, zejména pak s pomocí státu mladým lidem k dostupnému bydlení, kdy tito lidé, namísto úroků z hypotéčních úvěrů u privátních bank, mohou ukládat takto ušetřené prostředky na vlastní konto důchodového spoření.
  • Zavedení adekvátní výše porodného a rodičovského příspěvku pro zvýšení porodnosti. V kontextu s fungováním mladých rodin s dětmi také nesmíme zapomínat na podporu rodině přátelské politiky work-life balance, resp. work-life harmony.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama