JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2024 14:07:00

Pojistka advokáta se nevztahuje na trestnou činnost

Pojistka advokáta se nevztahuje na trestnou činnost

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novele zákona o advokacii

 Dnes začíná velmi důležitá schůze Poslanecké sněmovny, na které má být projednána novela zákona o advokacii. Už skoro rok se snažím spolu s klienty kauz zpronevěr advokátních úschov Kauza Suková a kauza Century dosáhnout toho, aby konečně oběti této trestné činnosti nezůstávaly bez pomoci a neopakovaly se případy milionových škod při prodeji nemovitostí.

Za posledních patnáct let škody přesahují miliardu korun! Příčina je jednoduchá. Na rozdíl.od klientů bank nebo cestovních kanceláří advokátní úschovy nejsou dosud teměř vůbec zákonem regulovány a zabezpečeny před trestnou činností. Jakmile peníze z úschovy zmizí, klient nedostane nic, protože pojistka advokáta se nevztahuje na trestnou činnost.

Je absurdní, že toto je stále možné, i když na to už víc než pět let upozorňuje Finanční analytický úřad. To by se mohlo konečně změnit. Ministerstvo spravedlnosti České republiky to po dlouhodobém tlaku a obrovském úsilí okradených klientů chce změnit. Doufejme, že se to podaří a poslanci to podpoří. Byl by to důležitý krok pro oběti trestných činů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama