Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

  • DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2024 23:08:00

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT získala podle průzkumu v krajích od 6 do 10 procent hlasů

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT získala podle průzkumu v krajích od 6 do 10 procent hlasů

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT dosáhla podle průzkumu dvou agentur (Kantar CZ a Data Collect), který si zadala Česká televize (ve všech 13 krajích kde samostatně kandiduje) 6 až 10 % volebního potenciálu.

 Průzkum probíhal od 6. srpna do 27. srpna 2024 a ukazuje kolik procent by strany, hnutí a koalice získaly, kdyby obdržely hlasy voličů, kteří její volbu nyní zvažují. Ve většině krajů odpovídalo 1000 respondentů, resp. oprávněných voličů v daném kraji starších 18 let. Jedná se o tedy reprezentativní vzorek voličů.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se potvrzují informace o velké podpoře části veřejnosti, které již není lhostejné, jak se se zvířaty zachází a jak nízké tresty jsou udělovány, např. za týrání zvířat.

Volební potenciál DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT v jednotlivých krajích zveřejněný Českou televizí dne 30. srpna 2024: Královéhradecký 10 %, Pardubický 9 %, Jihočeský 8,5 %, Plzeňský 8,5 %, Ústecký 8,5 %, Středočeský 7,5 %, Karlovarský 7 %, Olomoucký 7 %, Zlínský 7 %, Vysočina 6,5 %, Moravskoslezský 6,4 %, Liberecký 6 %, Jihomoravský 6 %.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT patří spolu s hnutím ANO 2011 k jediným dvěma volebním subjektům z devadesátipěti, které kandidují ve všech krajích (Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský).

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT složila kandidátku ze svých členů a dalších osobností z řad ochránců zvířat, kteří se dlouhodobě a aktivně věnují záchraně a ochraně zvířat, popř. i přírody a životního prostředí.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT bude kandidovat ve volbách do zastupitelstev krajů s volebním číslem 15, které jí vylosovala Státní volební komise. Celkem v nadcházejících krajských volbách kandiduje 95 stran, hnutí a koalic. Kandidátní listiny DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT byly úspěšně zaregistrovány na všech 13 krajských úřadech ČR.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT konstatuje, že má na svých kandidátních listinách více jak tři čtvrtiny žen, tj. 76 %, a 24 % mužů. DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je politickou stranou, která zapojuje do politiky nejvíce žen a to bez uměle vytvořených tzv. kvót. Těchto kvót některé strany využívají, aby opticky vylepšily své kandidátky o ženy, aniž by se tyto kandidátky aktivně zabývaly politikou takové strany. K DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ženy hlásí i bez těchto kvót, neboť DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vnímají jako moderní stranu, která nabízí možnost ovlivnit dění v tomto státě, resp. v těchto volbách i EU a jako stranu, jíž není lhostejné, jak se žije nejen lidem, ale i zvířatům.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje v nadcházejících volbách do krajských zastupitelstev se záměrem bojovat za ochranu zvířat, lidí, přírody, životního prostředí, ovzduší a podnebí, resp. klimatu, krajiny a kulturního dědictví.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT si klade za cíl prosadit důslednější ochranu zvířat, lidí, přírody, vody, ovzduší, podnebí, životního prostředí, ale též větší práva pro zvířata, resp. jejich větší právní ochranu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vystupuje proti všem druhům týrání zvířat či krutému zacházení s nimi. Odsuzuje každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o důslednější ochranu zvířat, přísnější tresty za týrání a zlepšení podmínek chovu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dvacátou registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je dvacátou zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama