Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2024 7:13:43

Kampaň SPD trefně nastavuje zrcadlo Fialově vládě a Evropské unii!

Kampaň SPD trefně nastavuje zrcadlo Fialově vládě a Evropské unii!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

bojujeme proti snižování důchodů a SPD jako jediná parlamentní strana odmítá jakékoli zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let věku. Digitalizace stavebního řízení je naprostá pirátská blamáž. Fakt, že premiér Fiala neodvolal ministra Bartoše, je jednoznačným důvodem k hlasování o nedůvěře celé vládě. České zdravotnictví v mezinárodním srovnání trvale zaostává a není připraveno ani na případné epidemie. Je zde akutní nedostatek praktických lékařů. SPD nabízí řešení pro kvalitní zdravotní péči. Kampaň SPD trefně nastavuje zrcadlo Fialově vládě a Evropské unii. Proto se jí politici pětikoalice snaží cenzurovat.

1. Bojujeme proti snižování důchodů a SPD jako jediná parlamentní strana odmítá jakékoli zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let věku.

Tento týden je na programu schůze Sněmovny druhé čtení návrhu tzv. vládní důchodové reformy. Nejedná se o reformu důchodového systému, ale o soubor parametrických změn, kterými chce vláda Petra Fialy od roku 2026 snížit zasloužené a odpracované důchody jejich budoucím příjemcům a zvyšovat věk odchodu do důchodu nad 65 let věku bez horního omezení. Toto opatření se má týkat všech občanů narozených v roce 1966 a mladších. Hnutí SPD s vládními návrhy nesouhlasí a předkládáme k vládní důchodové reformě desítku vlastních pozměňovacích návrhů. Především jde o návrh SPD na zrušení mechanismu zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let věku a návrh na zachování současného způsobu výpočtu starobního důchodu, což by zabránilo budoucímu snižování důchodů. Dále navrhujeme zachovat v rámci důchodů výchovné pro rodiče, kteří řádně vychovali děti, zrušit krácení předčasných důchodů lidem, kteří odpracovali 45 let, a zrušit zákaz valorizace zásluhové složky předčasných důchodů prosazený Fialovou vládou. Hájíme zájmy a práva důchodců proti současné asociální vládě. Hnutí SPD jako jediná parlamentní strana odmítá jakékoli zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let věku a brání i dalšímu poškozování současných a budoucích důchodců.

2. Digitalizace stavebního řízení je naprostá pirátská blamáž. Fakt, že premiér Fiala neodvolal ministra Bartoše, je jednoznačným důvodem k hlasování o nedůvěře celé vládě.

V tomto týdnu má historicky první vicepremiér vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) přednést ve Sněmovně zprávu o stavu digitalizace stavebního řízení, za jehož naprosté nezvládnutí a kolaps je osobně zodpovědný. Nefunkční proces stavebního řízení dosud způsobil státu, daňovým poplatníkům, architektům, městům a obcím, ale i stavebníkům škody přesahující minimálně dvě miliardy korun, které každým dnem dále stoupají. Vyplývá to z dopadové studie k novému stavebnímu zákonu, kterou vypracovala odborná společnost EEIP. Za dva a půl měsíce od spuštění digitalizace stavebního řízení navíc problémy spojené s nefunkční digitalizací přibývají. Na tom, že nový systém stavebního řízení nefunguje, se shodují v podstatě všichni. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže navíc v minulém týdnu uložil ministerstvu pro místní rozvoj pokutu ve výši jednoho milionu korun za zadání veřejné zakázky bez uveřejnění ohledně digitalizace systému stavebního řízení společnosti InQool. Předčasný únik informace o vítězi nového výběrového řízení na dokončení digitalizace stavebního řízení, firmě Servodata, rovněž budí pochybnosti. Nemluvě o tom, kolik peněz budou stát daňové poplatníky kompenzace vyřazené firmě a další zdržení celého projektu. Je to naprostá pirátská blamáž. Ministr Bartoš měl být za svá zásadní selhání ve funkci již dávno premiérem navržen k odvolání. To, že Petr Fiala tohoto neschopného ministra dosud neodvolal, je zároveň jednoznačným důvodem k hlasování o nedůvěře celé jeho vládě. Hnutí SPD zároveň dlouhodobě prosazuje uzákonění trestné a hmotné odpovědnosti politiků.

3. České zdravotnictví v mezinárodním srovnání trvale zaostává a není připraveno ani na případné epidemie. Je zde akutní nedostatek praktických lékařů. SPD nabízí řešení pro kvalitní zdravotní péči.

Vyplývá to z aktuální zprávy mezinárodního Indexu připravenosti zdravotnictví. Tato studie vychází z 38 ukazatelů, jako jsou například výdaje jednotlivých zemí na zdravotní prevenci, dostupnost zdravotní péče, kvalita infrastruktury zdravotnictví, nemocnost, úmrtnost a objem investic do zdravotnictví. ČR je ve všech těchto kritériích výrazně pod evropským průměrem. Za tuto situaci je zodpovědná celá Fialova vláda a na prvním místě zcela neschopný ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Akutním problémem velkého rozsahu je také naprostý nedostatek praktických lékařů. Desítky tisíc dětí i dospělých napříč celou ČR nemají svého stálého lékaře. Hnutí SPD upozorňuje na hluboké problémy českého zdravotnictví dlouhodobě a nabízíme řešení. Je třeba rozšířit kapacity lékařských fakult a poskytnout jejich studentům speciální stipendia s podmínkou, že po absolutoriu budou po určitou dobu pracovat v určeném regionu. Dále je nutné poskytnout lékařům, kteří budou pracovat v méně dostupných oblastech, motivační finanční příspěvky, vybavení ordinací či odpovídající bydlení. Kvalitní a dostupné zdravotnictví je pro hnutí SPD klíčovou veřejnou službou, kterou musí garantovat stát.

4. Kampaň SPD trefně nastavuje zrcadlo Fialově vládě a Evropské unii. Proto se jí politici pětikoalice snaží cenzurovat.

Ústavní soud odmítl první ze série stížností na kampaň hnutí SPD před krajskými volbami. Tato kampaň je předmětem žalob a trestních oznámení ze strany naší politické konkurence, zejména stran vládní koalice a vlivových politických neziskových organizací napojených na vládní penězovody. Jedná se o nepřijatelné omezování ústavně garantované svobody projevu a svobodné politické soutěže. Je evidentní, že politickým kruhům spojeným se současnou vládou a EU vadí hlavně obsahová stránka kampaně SPD, která je pravdivá a nastavuje vládě Petra Fialy pomyslné zrcadlo v zásadních tématech a rizicích současné doby, která vláda svými kroky podpořila a dále podporuje. Našimi alegoriemi upozorňujeme na klíčové reálné společensko-politické problémy dneška a na nebezpečí pro ČR a české občany, které jsou důsledkem vládní politiky. Jsou to zejména Migrační pakt a Green Deal EU, dlouhodobé zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými a vysoké ceny potravin a energií. Vládní strany nedokáží v politické soutěži čestně bojovat argumenty, proto opakovaně sahají k cenzuře a ke zneužívání nástrojů trestního práva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama