PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2024 15:14:00

Předpokládám, že bezpečnostní kritéria byla naplněna

Předpokládám, že bezpečnostní kritéria byla naplněna

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 12. září 2024 – odpověď na interpelaci poslance Králíčka k bezpečnosti aplikace eDoklady

 Portál, nebo respektive eDoklady jako takové, tedy aplikace, která umožňuje zobrazit informace, které v tuto chvíli jsou uloženy v centrálních registrech, jsou rozvojem portálu občana, který využívá v tuto chvíli cloudové služby Microsoft Edge, to znamená, jsou využita stejná úložiště, která jsou používána na portálu občana. Tedy proto, aby se z registru vlastně vygenerovalo to digitální dvojče eDokladů.

eDoklady neukládají žádná data takové povahy, aby bylo nutné je ukládat ve státním cloudu, tedy v cloudu čtvrté úrovně. Samozřejmě ten můj sen do budoucna je takový. A nastartovali jsme teda konečně i ten projekt toho cloudu státního, byť si myslím, že to mělo běžet dávno a že to mělo běžet rychleji. Já asi v tuto chvíli nedokážu dekomponovat jednotlivé paragrafy nebo jednotlivé vyhlášky, které jste zde zmínil.

Já předpokládám, že ta bezpečnostní kritéria byly naplněny. A vzhledem k tomu, že samotné eDoklady jako takové jsou skutečně derivátem informací, které vy si můžete zapnout nebo vypnout, i jejich sdělení na portálu občana, tak splňují vlastně ty podmínky, podobně jako třeba apka portálu občana. Samozřejmě bezpečnostní testy probíhaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama