Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2024 18:05:00

Pražští zastupitelé schválili vyhlášení podpory sociálních služeb

Pražští zastupitelé schválili vyhlášení podpory sociálních služeb

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo vyhlášení Programu podpory registrovaných sociálních služeb. Jednotliví poskytovatelé sociálních služeb na území Prahy se tak mohou přihlásit o podporu.

 Žádat mohou skrze internetovou aplikaci OK služby – Poskytovatel. Dotace je určena k financování běžných výdajů. Lhůta pro podání žádosti je od 17. října do 8. listopadu 2024 včetně.

„Vyhlášený program podpory se týká našich neziskových organizací na území hlavního města Prahy, organizací zřizovaných městskými částmi a dalších poskytovatelů sociálních služeb, které spolu tvoří krajskou síť sociálních služeb, která pomáhá lidem na území Prahy překonávat životní obtíže a nesnáze. Od dětí a mladistvých v problémech, přes zdravotně postižené osoby s potřebou pomoci, lidi zatížené dluhovou pastí, seniory s potřebou péče, oběti trestné činnosti nebo domácího násilí, až po lidi bez domova,“ říká náměstkyně primátora Alexandra Udženija, která má ve své gesci sociální služby a zdravotnictví.

Program je vyhlašován na základě výzvy Ministerstva práce a sociálních věcí ČR (MPSV) ze státního rozpočtu. Množství celkových financí určuje MPSV procentuálně k podílu kraje na celkových ročních financích vyčleněných ve státním rozpočtu na podporu sociálních služeb a to ve výši 8,08 procenta. Pro Prahu se tak odhaduje částka přibližně 2 100 000 000 korun.

Konkrétně mohou žádat poskytovatelé, kteří poskytují v terénní, ambulantní nebo pobytové formě služby sociálního poradenství, sociální prevence a sociální péče.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama