Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2024 20:44:23

Vích (SPD) Německo už zase zve migranty tentokrát z Keni

Vích (SPD) Německo už zase zve migranty tentokrát z Keni

Napadlo by Vás, že tím, kdo ukončí Evropskou unii, může být samotné Německo? Pokud bude pokračovat v nebezpečné stávající migrační politice, stát se může cokoli. A přitom zavádí kontrolu hranic.

Německo od 16. září opět zavádí kontroly na všech svých pozemních hranicích. Německá spolková vláda tímto opatřením de facto přiznává zásadní nebezpečí a nezvládnutí současné vlny nelegální migrace do států EU, kterou kdysi v období vlády kancléřky Merkelové v roce 2015 samo nastartovalo a eskalovalo.

Největší bezpečnostní riziko pro ČR

Nelegální migrace do států EU z islámských a afrických zemí je bezesporu největším současným evropským bezpečnostním rizikem, a to i z hlediska ČR. Fialova vláda a ministr Rakušan na boj proti této migraci fakticky rezignovali, protože permanentní kontroly na hranicích při vstupu do ČR neprobíhají. Reálně tedy hrozí, že nelegální migranti zachyceni na česko-německých hranicích budou muset zůstat v ČR na naše náklady. Podle německých statistik podali cizinci v Německu od začátku roku do konce července zhruba 153 tisíc žádostí o azyl, do konce roku by to mohlo být až 263 tisíc. V loňském roce to bylo 352 tisíc žádostí cizinců o azyl, tedy přes 600 tisíc migrantů za dva roky.

Kancléř Olaf Scholz – řeší vymírání německé populace, ale ohrožuje stabilitu Evropy

Německý přístup k masové migraci je navíc pochybný a nevěrohodný, protože v minulých dnech uzavřel německý kancléř Olaf Scholz s prezidentem Keni Williamem Rutem dohodu o příchodu 250 tisíc migrantů z této africké země do Německa.

Konkrétně, jak uvedl 14.9.2024 web Echo24 „Německá vláda uvedla, že dohoda nespecifikuje počet pracovníků, kteří budou moci přijet. Podle CNN však keňská prezidentská kancelář už dříve uvedla, že by se mělo jednat až o čtvrt milionu tamních pracovníků.” A co je ještě děsivější, web Novinky v článku z 15.9.2024 navíc uvedl: „Podobnou dohodu Německo už dříve uzavřelo s Indií, Gruzií, Marokem nebo Kolumbií. Scholz navíc v neděli navštíví Uzbekistán a podle ZDF migrační dohodu podepíše i tam.” Čeští občané v diskusi pod daným článkem vyjadřovali velké zděšení a návrhy, aby se opravdu kontrolovaly hranice s Německem a mimo jiné také názory, že Německo touto politikou může rozložit Evropskou unii.

Úpravy migrační politiky jen naoko pod hrozbou volebních neúspěchů

Je vidět, že německá vládní politika v posledních letech je nepředvídatelná a vedená snahou dovést do Německa, potažmo do EU co nejvíce „novoobčanů z jihu” a věc řešit jen v okamžiku, kdy se jim voliči bouří, například tak masovou podporou antimigračních stran jako v posledních zemských volbách v Sasku a Durynsku a nyní i v Braniborsku. A že to není snaha nijak upřímná a velmi dočasná.

V zájmu bezpečnosti našeho státu a našich občanů je potřeba obnovit trvalou kontrolu českých státních hranic, nulovou toleranci nelegální migrace a odmítnutí se podřídit migračním kvótám EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama