PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2024 18:25:16

Vyslovení jasného NE tzv. Bukurešťské devítce.

Vyslovení jasného NE tzv. Bukurešťské devítce.

Mezinárodní institut Simona Kuzněcova organizoval 22. 9. 2024 v Bukurešti mezinárodní konferenci „Hrozby a rizika pro bezpečnost EU v kontextu vývoje ukrajinského konfliktu“. Účastnila jsem se a zde je můj projev.

 

Hlavním heslem naší dnešní konference by měla být dvě slova MÍR a SVOBODA.

Formální občanské svobody nemají cenu pro člověka, trpícího nouzí, útlakem, vyhrožováním a vykořisťováním.

Naopak nyní je ve vládním kurzu opak svobody – tedy donucení!

Vlády a parlamenty se nás za pomoci ekonomického tlaku, za pomoci médií, za pomoci policie a soudů snaží donutit k tomu, abychom měli strach svobodně projevit svoji vůli a svoje názory. A přeje si, abychom tak nečinili, abychom se obávali jejich trestů.

My, zde přítomní, se však navzdory svým vládám veřejně vyslovujeme.

Slovo MÍR je prastaré – pochází ze staroslověnštiny, kde označovalo celý svět, klid a harmonii.  Nyní – v rámci totálního úpadku kultury a lidství –  je však zesměšňováno stejně, jako vše pravdivé a vznešené.

EU a NATO jsou vzájemně personálně, finančně a organizačně propojeny. Viz Hlava V. Lisabonské smlouvy.

Je prokázáno, že členství České republiky v NATO a Evropské unii je z hlediska odborné analýzy vnějších a vnitřních bezpečnostních hrozeb tou největší hrozbou naši zemi  a pro její obyvatele

Činnost NATO a EU je hlavním pohonem pro existenci všech ostatních hrozeb, které ovlivňují život v naší zemi. A dnes je to v prvé řadě ohrožení míru.

Tajně, za zády obyvatel – a to nejen ČR – vznikla v rámci NATO Bukurešťská devítka, což je vojenský pakt založený roku 2015  v Rumunsku.

Členy B9 jsou Bulharsko, Česká republika, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Slovensko. Tedy bývalé socialistické země, které mají jít v rámci NATO do bojů proti Ruské federaci.

Krátce poté, co v roce 2014 proběhl převrat na Ukrajině, který byl podporovaný USA a EU, vlády bývalých socialistických zemí uzavřely vojenský pakt a dohodly se, že v případě útoku na Ukrajinu, poskytnou vojenský materiál a všechny nezbytné prostředky, včetně vojáků, na tzv. ochranu Ukrajiny.  A to již v roce 2015!

B 9 byla vytvořena proto, aby státy v ní byly obětovány v nekonečné a vysilující válce s Ruskem, zatímco zbylé státy NATO se přímo od tohoto konfliktu budou distancovat a maximálně dodají zbraně a peníze.

Bukurešťská devítka „ochotných“ vznikla jen proto, aby NATO samo nemuselo vstoupit do válečného konfliktu s Ruskem. Proto byl vytvořen ochranný val států, které mají být ve válce s Ruskem obětovány.

Takže zatímco státy Bukurešťské devítky budou nárazníkovým pásmem a mají dodávat vojáky a krev, zbylé státy NATO budou Ukrajině dodávat peníze a zbraně.

Text deklarace B 9 z loňského roku označuje Rusko za nejvýznamnější a přímou hrozbou pro bezpečnost zemí NATO a slibuje další podporu Ukrajiny s cílem obnovit její mezinárodně uznávané hranice.

Letošní jednání B9 proběhlo v červnu v Rize. Poprvé se nezúčastnil maďarský prezident, ale jednání se – stejně jako vloni - zúčastnil generální tajemník NATO.

Lídři takzvané Bukurešťské devítky probírali koordinaci pomoci Ukrajině, protože země na východním křídle Severoatlantické aliance jsou prý nejvíc ohrožené ruskou agresí. Lídři ujistili svět, že východní křídlo je pro NATO prý klíčové.

Český prezident Petr Pavel shrnul letošní jednání B9 takto:

„V otázce podpory Ukrajiny se jednalo především o třech hlavních bodech, a to v rámci balíku 3M, tedy Mission, money a membership. Tím prvním se myslí koordinovaná pomoc Ukrajině. Tím druhým se míní dlouhodobý finanční závazek, aby Ukrajina mohla fungovat jako stát a financovat svoji obranu. A tím třetím se myslí vyjádření vůle přivést Ukrajinu do NATO.“

Vážení přátelé, navrhuji, abychom my – zde přítomní – jménem většiny lidu našich zemí, kteří nemají přístup do mainstreamových médií, aby sdělili své názory, oficiálně vyslovili, že požadujeme, aby naše vlády a parlamenty podporovaly MÍR, ne válku!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama