JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2024 17:17:00

Svět je plný diskriminace

Svět je plný diskriminace

Příspěvek ke konferenci v Senátu, nazvané 15 let antidiskriminačního zákona, publikovanaý na svém veřejném facebookovém profilu

 Svět je plný diskriminace. Nás leváků. Světlo ve škole jde zleva, nůžky nestříhají, ucha všech půllitrů jsou pro praváky. Proč se o diskriminaci leváků nepíší články a nepořádají se konference? Protoze o diskriminaci dnes mluvíme, jen když se to někomu hodí. Když někdo chce peníze, slávu nebo svatozář.

Opakem diskriminace jsou plošná všeobecná a univerzální pravidla, nikoliv selektivní rozinkování skupin, u nichž diskriminaci vidíme. Vyďobávání skupin, jimž se pod záminkou diskriminace poskytne nadstandardní ochrana či komfort.

Tím se zcela pokřivuje rovnost pravidel pro všechny. Jsou-li si lidé rovni, není třeba antidiskriminačního zákona. Opak je cestou k nerovnosti, k výběrovosti a ke speciálním režimům. Jsme si jisti, že k žádným speciálním režimům naše společnost nesměřuje?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama