Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2024 12:22:00

Vláda chce řešit škody po povodních dluhem. Jde to i jinak

Vláda chce řešit škody po povodních dluhem. Jde to i jinak

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navyšování státního dluhu kvůli povodním.

 Fialova vláda chce zneužít povodně k navyšování už tak obrovského deficitu. Hnutí SPD prosazuje efektivní pomoc lidem, které zasáhly povodně. Vláda chce ve stavu legislativní nouze ve zkráceném jednání na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny projednat vládní návrh na navýšení deficitu státního rozpočtu na letošní rok o dalších 30 miliard korun. Jako důvod uvádí nutnost nahradit škody způsobené zářijovými povodněmi a pomoci občanům zasaženými touto živelní pohromou.

Hnutí SPD projednání tohoto návrhu ve stavu legislativní nouze podpoří, protože v žádném případě nechceme blokovat rychlou a efektivní pomoc lidem zasaženým povodněmi, kteří např. přišli o své bydlení. Máme však vážné výhrady ke způsobu řešení financování těchto škod, který zvolila vláda Petra Fialy – tedy k dalšímu zvyšování deficitu státního rozpočtu, a tím i rekordně vysokého státního dluhu. Vláda totiž vyplácí stamiliardy na Ukrajince a na zbytečně předražené zahraniční nákupy (stíhačky F-35) a nyní nemá peníze pro naše občany. Své konkrétní připomínky a argumenty předneseme při projednávání tohoto návrhu v Poslanecké sněmovně. Pomoc našim občanům je však pro nás nejvyšší prioritou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama