ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2024 23:08:00

Základní programové podmínky pro spolupráci s dalšími stranami

Základní programové podmínky pro spolupráci s dalšími stranami

Základní programové podmínky, publikované na veřejném facebookovém profilu strany

 Zelení vyjádřili svou otevřenost ke spolupráci s dalšími progresivními a proevropskými politickými stranami a hnutími. Věříme, že právě společná práce takových subjektů může voličům a voličkám v parlamentních volbách v příštím roce nabídnout nadějnou, odpovědnou a demokratickou alternativu k aktuální politické nabídce.

Aktuální předsednictvo Zelených si pro případnou spolupráci s dalšími stranami stanovilo 5 základních programových podmínek, na nichž musí mít s případnými partnery shodu:

  1. Pokračování všestranné pomoci Ukrajině v boji proti ruské agresi a vytlačování vlivu putinovského režimu z Evropy.
  2. Posílení spolupráce a role České republiky v rámci Evropské unie, která je klíčem k zajištění stability a prosperity.
  3. Odmítnutí xenofobní a nenávistné národovecké politiky, která podkopává soudržnost společnosti a ohrožuje demokratické hodnoty a úctu k lidským právům, tedy hodnoty, k nimž se Zelení pevně hlásí.
  4. Snižování vlivu oligarchů na politické rozhodování, zajištění transparentnosti a férovosti ve veřejném životě.
  5. Vůle pracovat na odstraňování příčin i řešení důsledků změny klimatu, s důrazem na sociální odpovědnost, aby transformace a nutná dekarbonizace ekonomiky, k níž jsme se jako ostatní státy v Evropě zavázali, byla spravedlivou příležitostí pro všechny.

„Jakkoliv je toto společné vyjádření aktuálního předsednictva Zelených, které je po krajských volbách v demisi, jsem ze své zkušenosti s vedením strany přesvědčená, že se na těchto pozicích nic nezmění ani s novým vedením po volebním sjezdu začátkem listopadu,” říká k tomuto prohlášení spolupředsedkyně Magdalena Davis, která zároveň deklarovala, že svůj mandát na podzim již obhajovat nebude.

„Toto jsou za nás naprosto základní podmínky, a dejme tomu i základní kulturní otázky, přes které nejede vlak. Za mě osobně je nepředstavitelné, že by třeba s KSČM či koalicí Stačilo Kateřiny Konečné bylo možné spolupracovat na vizi udržitelné budoucnosti, na které bychom byli schopni se shodnout,” dodává první místopředseda Zelených v demisi, Tomáš Mígl - Zelení.

Více se dozvíte na našem webu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama