Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2024 22:01:00

Už ani halíř Ukrajincům!

Už ani halíř Ukrajincům!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám ukrajinských uprchlíků

 Ukrajinci v České republice mohou jezdit bez technické a s prošlým řidičákem, a mohou tak ohrozit české občany. Stop privilegiím Ukrajincům na úkor českých občanů! Český stát k 1. srpnu evidoval 23 471 vozidel ukrajinských provozovatelů. Na pravidelné prohlídky ve stanicích technické kontroly (STK) s automobilem nemusí. Což je šílené! Technickou absolvují lidé přece kvůli bezpečnosti na silnici, a pokud ji Ukrajinci nemusí mít, mohou tím ohrožovat na silnici české občany, protože jejich auta mohou být v havarijním stavu!

A podle vyjádření ministerstva dopravy totiž u nás mohou jezdit i s prošlým řidičským průkazem své země. Podmínkou je, aby platnost dokladu vypršela po 31. prosinci roku 2021. Pro hnutí SPD jsou na prvním místě čeští občané. Vidíme, že pro Fialovu vládu jsou na prvním místě Ukrajinci.

Podle hnutí SPD by se měli ukrajinští uprchlíci vrátit domů a měla by se zahájit mírová jednání. Hnutí SPD jasně říká: Už ani halíř Ukrajincům! Nula! Peníze českým občanům, to je jasná pozice SPD. Pakliže tu někdo pracuje, tak přece nepotřebuje peníze. Proč mají mít nějakou podporu? Pro nás je na prvním místě český občan.

Hnutí SPD neodmítá soucit, který byl v prvotní fázi potřeba, ale posíláním peněz Ukrajincům a ukrajinské vládě na zbraně se jen prodlužuje válka a Ukrajinci nejsou motivováni, aby tlačili na svou vládu, aby ukončila konflikt a ukrajinská vláda není motivována k jednání o míru. Naše země se raketově zadlužuje, přitom peníze mnohdy chybí českým občanům!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama