JUDr. Michal Hašek

  • PRO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2024 10:21:00

Poslední tři roky srazily Policii ČR na kolena

Poslední tři roky srazily Policii ČR na kolena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odměňování policistů a hrozícím protestům

 Když jsem minulý týden psal kritický komentář k odměňování policistů a hrozícím protestům, nebyl ještě na světě dnešní text SeznamZpráv s brutálním titulkem “Konec Policie v přímém přenosu”. Policisté se přestávají bát a otevřeně hovoří o současném stavu Policie ČR a problémech jednak s už chybějícími policisty, jednak s odchody i těch služebně nejmladších. Poslechněte si skladbu, kterou složili sami policisté z Plzně (ZDE).

Úplnou ironií je fakt, že od Policie ČR odchází mladý policista, který je tváří náborové kampaně Policie ČR - důvodem je nízké odměňování. Pokud stále platí (a za mne určitě), že vnitřní bezpečnost ČR by měla být absolutní prioritou bez ohledu na střídání vlád a ministrů vnitra, tak dnes bohužel konstatuji, že poslední tři roky srazily Policii ČR na kolena a situace už je opravdu velmi vážná.

Sněmovna by měla reflektovat tento stav při projednávání návrhu státního rozpočtu na rok 2025, voliči u sněmovních voleb a budoucí vláda už okamžitě po svém nástupu. Bez personální stabilizace, vázané na adekvátní platové ocenění policejní služby, se bude systém vnitřní bezpečnosti (zejména Policie ČR) dále rozpadat jako domeček z karet a o ČR jako jedné z nejbezpečnějších zemí (ještě před třemi lety jsme patřili k deseti nejbezpečnějším) si budeme moci tak leda číst ve starých vzpomínkách.

Zároveň velké poděkování všem policistům, kteří to ještě nevzdali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama