JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2024 11:17:00

Evropská unie začala zcela nepokrytě vydírat Elona Muska

Evropská unie začala zcela nepokrytě vydírat Elona Muska

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k požadavku Evropské unie "moderovat obsah" na sociální síti X

 Na základě cenzorského manuálu jménem Digital Services Act mu bylo sděleno, že pokud nebude "moderovat obsah" dle jejich zadání, tak mu bude udělena pokuta, vypočítaná z finančních výkazů všech jeho společností. Jinými slovy, pokud se Musk nepodřídí jejich lepševické agendě, tak ho osolí v řádech miliard dolarů.

Pokud bych mohl Elonovi něco poradit, tak bych mu řekl, ať tu svou síť X v Evropě na nějaký čas vypne. Možná by se konečně aspoň část lidí probrala a uvědomila si, že jsme oběma nohama zpět v nesvobodě.

Cenzura se totiž nikdy nenazývala cenzurou, vždy pro ni existoval nějaký vzletnější výraz. V newspeaku moderní doby se to nazývá moderace obsahu. Ale ve skutečnosti se to vůbec ničím neliší od toho, co dělali nacisté či bolševici.

Aneb jak říká staré dobré rčení - když něco vypadá jako kachna, lítá jako kachna chodí jako kachna a kváká jako kachna, tak je to s největší pravděpodobností kachna. Soudruzi v Bruselu to klidně mohou nazývat orlem skalním, ale uvnitř je to pořádná ta samá ohyzdná kachna, která na našem českém rybníce plavala před rokem 1989 několik desítek let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama