Mgr. Karel Sládeček, MBA

  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2024 11:56:41

Drancování peněženek daňových poplatníků!

Drancování peněženek daňových poplatníků!

Pokud by vám někdo předložil aktuální návrh rozpočtu v anonymní podobě, nikdy byste neuhodli, že pochází z dílny vlády vedené ODS.

Pokud by vám někdo předložil aktuální návrh rozpočtu v anonymní podobě, nikdy byste neuhodli, že pochází z dílny vlády vedené ODS. Strany, která se zavázala k vytvoření malého a efektivního státu, slibovala každoroční snižování schodku o 1 % HDP – což v současných ekonomických podmínkách představuje úsporu 75 miliard korun. Dále slibovala, že nezvýší daně, ukončí dotační byznys a sníží počet zaměstnanců ve veřejném sektoru.

Ve volebním roce 2025 se státní rozpočet vydává téměř ve všech ohledech zcela jinou cestou. Nejvýraznější charakteristikou tohoto rozpočtu je ambiciózní očekávání prudkého nárůstu vybraných daní, které by měly růst dramaticky rychleji než samotné ceny.

To znamená jediné: razantní a neúprosný nárůst daňového zatížení. Je to důsledek rozhodnutí vlády zvýšit daně. Například se zvyšuje daň z příjmů firem, odvody pro živnostníky rostou a ruší se dřívější výjimky z daně z příjmu při prodeji podílů ve společnostech. A to přesto, že stát již nemusí pokrývat žádné mimořádné výdaje na vyrovnání cen energií, stále přetrvává daň z neočekávaných zisků, tzv. windfall tax, zaměřená na největší hráče v energetice, finančním sektoru a petrochemii. To je ta vaše slibovaná konsolidace, pane ministře financí?? Já tomu říkám drancování peněženek daňových poplatníků!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama