Jaroslav Komínek

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2024 22:18:00

Nezávislost národa je základní podmínkou pro jeho prosperitu

Nezávislost národa je základní podmínkou pro jeho prosperitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k 106. výročí vzniku samostatného Československa.

 Nezávislost národa je základní podmínkou pro jeho prosperitu. Naši předkové bojovali za to, aby v této zemi už nebylo ani cizích pánů, ani žebráků. Abychom si vládli sami, abychom žili, pracovali a užívali si spokojený život ve vlastní zemi.

Přes neúspěchy současného politického režimu, který nás chce naopak podřídit cizímu diktátu, ožebračuje nás a nabízí jen multikulturní zmar a zelenou bídu, vidíme zárodky pozitivní budoucnosti. Již ve dvou volbách za sebou dal národ jasně najevo, co si myslí o destruktivní činnosti současné pětikoaliční vlády, a vyjádřil touhu po převzetí této země zpět do rukou českého lidu.

Komenský předpověděl: „Vláda věcí tvých k tobě se zase navrátí, ó, lide český!“ A v těchto šlépějích jdeme. Krok za krokem. Naše cesta dosáhne cíle za rok ve sněmovních volbách na podzim.

A to bude jen začátek. Bude potřeba odvést mnoho práce, obnovit ztracenou důvěru občanů v tento stát a řešit systémové problémy, které tento režim zanedbával. Třeba takovou důchodovou reformu nelze vyřešit tím, že budeme neustále zvyšovat věk odchodu do důchodu a snižovat jeho výši. Potřebujeme totiž, aby na ty důchody někdo vydělával. Nedostupné bydlení demotivuje mladé lidi od toho, aby zakládali rodiny a měli děti. A to je ten největší problém, který doposud všechny porevoluční vlády zanedbávaly. Zpackaná digitalizace stavebního řízení tomu taky nepomohla.

Stavět byty a domy musí být co nejjednodušší. A současně se musí mnohem více zapojit veřejný sektor. Spolupracujme s obcemi a městy, aby stavěly nové byty a aby na to dostaly peníze ze státního rozpočtu. Jedině vytvořením dotované konkurence je možné snížit vysoké ceny bydlení.

Aneb jak řekl T. G. Masaryk, když přijel vlakem do čerstvě nezávislého Československa: „S bohem a do práce!“

Připomeňme si dnešní svátek, který byl začátkem suverénního státu. Určitě nikdo z těch, co tehdy byli u vzniku Československa, by nechtěl, abychom ohýbali záda před nesmyslnými a hloupými nařízeními, která nám život jen zhoršují, natož aby o nás rozhodoval někdo cizí.

Pojďme se vrátit k odkazu zakladatelů Československa, nezapomínejme, proč vznikl náš suverénní stát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama