Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2012 15:58:59

Konference v Senátu k 65. výročí reemigrace volyňských Čechů

Konference v Senátu k 65. výročí reemigrace volyňských Čechů

U příležitosti 65. výročí reemigrace volyňských Čechů se dnes v sídle Senátu konala konference.

Akce se pořádala pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha, za odborné podpory Sdružení Čechů z Volyně a jejich přátel a Českého svazu bojovníků za svobodu.

Úvodní slovo měl Předseda Senátu Milan Štěch, nejdříve krajany uvítal, ocenil jejich přínos, odvahu, s jakou čelili všem tragediím a zároveň i přístup ke své vlasti a prohlásil : Česká republika by měla být státem, který je a bude otevřen všem Čechům z celého světa, kteří se budou chtít vrátit domů.

Na konferenci vystoupil profesor Jaroslav Vaculík a osvětlil problematiku volyňských Čechů, nejen jejich několikanásobnou snahu o reemigraci ze Sovětského svazu, ale i nevděk k nim jako bojovníkům z druhé světové války. Zaznělo zde i téma asimilace volyňských Čechů a vliv různých politických režimů na ně.

Na konferenci vystoupili rovněž předseda a Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička a předsedkyně Sdružení Čechů z Volyně a jejich přátel Jaromíra Němcová Ničová. Program byl prokládán volyňskou poezií a vokálním vystoupením Gentleman singers.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama