Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2014 15:25:40

Martin Kněžický (DSSS)

Martin Kněžický (DSSS)

Kdo zabil Ivetu Bartošovou

 

30. dubna 2014 Tuto kardinální otázku si od tragického včerejška pokládají mnozí. Kdysi slavná, ale i nemocná, bizardními partnery a masmédii za jejich rameny uštvaná Iveta Bartošová ukončila svůj tragický život, jak jinak, než tragickým koncem - pod koly vlaku.

Lidský život zpěvačky se tím navždy uzavřel, ale mediální štvanice na Ivetu Bartošovou nikoliv, ba právě naopak. Hyeny se stativy, kamerami a fotoaparáty byly na místě sebevražedného činu takřka Bleskem. Musí přece natočit a vyfotit lidské torzo, krev na kolejích apod. Diváci a čtenáři si to přece přejí, tvrdí donekonečna.

Slovy bulvárního pisálka Novotného „budeme na Bartošové parazitovat, až ji zabijeme“. Jenže parazit obvykle neopouští tělo smrtí hostitele, ještě se přidají další a další parazité, malí i velcí, protože tělo v rozkladu - obrazně řečeno – je pro ně větší lahůdka než za živa.

V jaké společnosti to dnes vlastně žijeme? Na jejím výstavním štítě se skví ctnostná hesla demokracie, svoboda, humanita. Každý člověk s trochou rozumu už dávno ví, že to jsou jen slova na papíře. Protože kde nejsou etické a morální normy, kde již není úcta k lidskému životu a člověku samému, nemůže dojít k naplnění ctností.

Ivetu Bartošovou nezabili novináři, dokonce ani její psychopatické bizarní okolí v podobě mediálních exhibicionistů. Iveta Bartošová se zabila sama. Stejně tak jako mnoho jiných sebevrahů v naší zemi, jejichž počet varovně stoupá. Obdobně počet drogově závislých, alkoholiků, bezdomovců atd.

Dalším a největším adeptem na cestě k sebevraždě je česká společnost. Její závislost na konzumu a bulváru - pavlačovém pomlouvání a následné likvidaci druhých - je bohužel pravdivá. Zaplňuje tak její bezobsažnou prázdnotu. Žádný cíl, žádná myšlenka, která by stmelila společnost. Život ze dne na den, jemuž jediný „smysl“ dává zaplacení úroků nenasytným bankám či v horším případě agresivním exekutorům.

Politika se nás už vůbec netýká. Za ohrádkou přece máme štěkající psy, kteří našemu bečení zajistí pocit bezpečí – třeba před extremistickými vlky.

Každý máme ve svém okolí minimálně jednu Ivetu Bartošovou. Nešťastnici Džambulku. A jsme za to i rádi. Pořád na tom nejsme tak špatně, jako je ona: ubohá, zničená, mrtvá. Dokud nepřijede vlak, můžeme vegetovat na kolejišti, jak dlouho chceme. Pro zpestření si pustíme Novu či otevřeme Blesk. Tak kdo bude další na řadě? Potřebujeme pohnojit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama