Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 7:15:46

Vandas (DSSS)

Vandas (DSSS)

Tomáš Vandas (DĚLNICKÁ STRANA SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI) – euro je politický projekt

 

Tomáš Vandas (DĚLNICKÁ STRANA SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI) – euro je politický projekt

Květen 4, 2014 - Novinky a politika, Rozhovory s osobnostmi - žádný komentář Autor článku: Redakce

tomáš vandas

Předvolební evropský speciál je série rozhovorů se všemi lídry nejdůležitějších politických stran, kteří kandidují do Evropského parlamentu. Ve čtvrtém díle dostal prostor lídr strany DĚLNICKÁ STRANA SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI – NE DIKTÁTU BRUSELU!, Tomáš Vandas.

Jaké jsou Vaše hlavní priority při vstupu do EU? Proč by vás měli lidé volit?

Mezi naše hlavní priority patří obnovení plné suverenity České republiky, tzn. zastavení předávání pravomocí bruselské centrále, dále zachování koruny jako národní měny, zpřísnění imigračních podmínek, a prosazení referenda o našem dalším setrvání v unii. A to jsou, myslím, dost pádné důvody, aby nás občané v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu podpořili.

Z jakého důvodu je podle vás možné, že například Poláci si jsou schopni vyjednat neuvěřitelné množství výhod nejen v zemědělství?

Podle mého názoru je vina v nás. Po celé polistopadové období jsme do svého čela opakovaně volili představitele, kteří nás byli ochotní zaprodat za groš, nedbali na ochranu našich národních zájmů a šlo jim jen o jejich osobní prospěch. Pak se nemůžeme divit, že jsme v Evropě na chvostu a Brusel nám nařizuje všelijaké nesmysly v podobě vyhlášek a zákonů.

Jaký je váš návrh na zlepšení pozice vyjednavatele reprezentující zájmy občanů České republiky na Evropské úrovni?

Ten návrh je vcelku jednoduchý. Otevřeme oči, uvažujme zdravým rozumem a přestaňme sedat na lep zlodějům a podvodníkům kteří tuto zemi rozkradli a zdevastovali. Já naději na záchranu vidím pouze ve vládě, která bude národní a sociální, tedy bude za svoji prioritu považovat práci pro tuto zemi.

Která volební frakce v Evropském parlamentu je Vám nejbližší a proč?

Vzhledem ke svým názorům je mi logický blízký směr euroskepticismu a nacionalismu. Věřím, že po volbách do Evropského parlamentu bud vytvořena taková frakce, která bude silným protipólem centralistických a federalistických tendencí v Evropě.

Česká republika dlouhodobě nedokáže využít všechny finanční prostředky z dotací EU. V čem je podle vás problém?

Myslím, si že vina je na obou stranách. Na jedné jsou podmínky nastaveny tak, že se prakticky bezchybně nedají splnit, na druhé zde máme neschopné či všehoschopné politické gaunery, kteří z dotací vždy odčerpávají do svých kapes a defraudují veřejné finance. A těch případů, které zatím vyplavaly na povrch, nebylo málo.

Jaký je Váš postoj vůči rozepři koruna vs. euro?

Jednoznačně podporuji zachování koruny jako národní měny. Euro je pouze politickým, nikoliv ekonomickým projektem, a přineslo velké ekonomické problémy státům, které do tohoto hazardu vstoupily a zbavily se svých tradičních měn. A v České republice je zajímavé sledovat, jak ti, kteří kdysi pro euro horovali, například občanští demokraté, se dnes tváří jako zachránci koruny.

Co si myslíte o výstavbě logistického skladu Amazon na jakémkoliv území ČR?

Připadá mi nedůstojné škemrat a podbízet se zahraniční firmě, která by nakonec stejně zaměstnala zahraniční pracovníky, využila veškeré daňové výhody a za pár let zase zmizela. Jako se tomu opakovaně v naší zemi děje.

Co si myslíte o euthanasii?

Na to není jednoduchá odpověď. Určitě je to přijatelné řešení z pohledu těch, kteří jsou nevyléčitelně nemocní, trpí bolestí, jsou upoutáni na lůžko a nejsou schopni se o sebe postarat. Netroufl bych si být ovšem tím, kdo bude za tyto lidi rozhodovat, že mají být zbaveni svého života, byť by tak učinili sami a dobrovolně.


Podporujete adopce dětí homosexuálními páry?

Zcela rozhodně ne. Návrhy současného ministra Dienstbiera považuji za další pokus o devastaci naší společnosti a snahu o rozpad tradiční rodiny. Je mi jedno, kdo s kým žije, ale odmítáme homosexualitu brát jako něco moderního, co je in, a ještě to povyšovat do rovnocenné pozice se svazkem mezi ženou a mužem.

Jaký máte názor v otázce integrace?

Zřejmě máte na mysli integraci imigrantů. Já jsem již několikrát řekl, že nechci, aby naše země byla smetištěm Evropy a varoval jsem před imigrantskou vlnou tsunami, za což jsem stanul před soudem. Na svém názoru ale trvám a chci, aby v této zemi byl pouze ten, kdo se chce nám přizpůsobit, kdo bude pro nás přínosem a kdo bude znát naši historii, tradice a jazyk. 

Jak se stavíte k názorům euroskeptiků, kteří tvrdí, že bychom měli z EU vystoupit?

Takové názory podporuji. Koneckonců, již jsem uvedl, že dělnická strana požaduje vypsání referenda o našem setrvání v současné unii, jejíž směřování je silně centralistické.

Jaký vliv má podle vás naše členství v Evropské unii na českou ekonomiku? Přesněji řečeno, jaká by byla u nás ekonomická situace, kdybychom do EU nevstupovali?

Nelze to vidět jen černobíle. Samozřejmě, že výhoda ekonomické spolupráce je nesporná. Nicméně nám ubližují ty nesmyslné regulace, vyhlášky a nařízení, které to dobré devalvují do neúnosných pozic. Naše ekonomika by nečlenstvím v unii nestrádala a byla by svobodnější.

Jak vnímáte situaci na Ukrajině? Jak byste ji nyní řešil z pozice europoslance?

Situaci vnímám jako vnitřní záležitost tohoto státu a nikdo, ani Evropská unie, ani Spojené státy a ani Rusko by se do toho neměly vměšovat.

Myslíte si, že je Putin demokrat?

Možná je větší demokrat než ti, kteří mají demokracie plnou pusu a chovají se víc totalitně, než předcházející komunistický režim.

Jste pro vstup Turecka do Evropské unie?

Ne. Přineslo by to jen další islamizaci do Evropy a obrovské problémy s migrací lidí. Evropa musí zůstat tou starou dobrou Evropou.

Jaký výsledek byste považovali za úspěch?

Nechci tipovat, ale věřím, že náš výsledek bude lepší než na podzim v parlamentních

Zdroj :  http://skutecnosti.cz/tomas-vandas-delnicka-strana-socialni-spravedlnosti-euro-je-politicky-projekt/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama