Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2014 14:41:27

Velké ryby plavou volně dál

Velké ryby plavou volně dál

Vyjádření k dnešním zjištěním ohledně kauz ProMoPro a Opencard

Je fascinující, jak se postupně odkrývají další a další skutečnosti o různých politických kauzách – dnes opět například třeba ProMoPro. Ředitelem klíčové IT firmy má být rolník z Karibiku. Přes něj odtékaly do zahraničí stovky milionů korun. Vyšetřovaní jsou ale stále jen zaměstnanci Úřadu vlády, tedy ti, kteří o zakázce nerozhodovali.

To samé se děje i na pražském magistrátě s Opencard. Velké ryby plavou volně dál.

Už léta je zcela evidentní, že zde chybí zákon, který by dohnal k odpovědnosti ty skutečné lumpy, kteří jsou za kauzy odpovědní, tedy vrcholní politici, kteří vše posvětili. Hnutí Úsvit přitom takové řešení v květnu v Poslanecké sněmovně předložilo, ale poslanci ostatních stran až na výjimky hlasovali PROTI, včetně vládních poslanců. Jednalo se o novelu zákona o majetku ČR, kde jsme navrhli povinnost hospodařit s péčí řádného hospodáře a jasnou osobní odpovědnost pro každého zaměstnance, vedoucího, ministra či hejtmana za způsobenou škodu. Tuto povinnost přitom již v současnosti mají starostové či jednatelé firem – není to tedy nic nového. Pokud nepřijmeme funkční systémové řešení, tak se bude švindlovat a krást nadále.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama