Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2014 20:27:31

Nové základny NATO ve východní Evropě

Nové základny NATO ve východní Evropě

Severoatlantická aliance chce kvůli Rusku rozmístit nové základny ve východní Evropě, očekává se, že by mohli být hlavně v pobaltských republikách či v Polsku.

My v hnutí Úsvit chápeme, že situace v regionu je velice napjatá, ale právě proto by se všechny takovéto kroky měly dělat s maximální rozvahou a zdrženlivostí. Je totiž nutné si uvědomit, že pokud se výrazně zvýší počet vojáků aliance na hranicích s Ruskem, povede to jen k dalšímu eskalování napětí a to je to poslední, co dneska potřebujeme. To si moc dobře uvědomuje i mnoho evropských států a postoj NATO není vůbec jednotný. Například Francie, Itálie a Španělsko jsou jednoznačně proti. Vždy je nutné přemýšlet o krok dále. Pokud pošleme vojáky na hranice s Ruskem, nemůžeme čekat, že na toto harašení zbraní Putin nijak nezareaguje. A to nejhorší, co by se mohlo stát, je to, že proti sobě budou stát armády NATO a Ruska a mířit na sebe nabitými zbraněmi.

Znovu tedy opakujeme, je potřeba do poslední chvíle intenzivně hledat mírové řešení celého konfliktu. Bohužel česká diplomacie hraje díky nízké aktivitě, malým ambicím a servilním postojům až páté housle a je již pouze v názorovém vleku ostatních. Podle našeho názoru je v současné situaci třeba, aby se sami ukrajinští Rusové vyjádřili v demokratickém referendu o svém sebeurčení. A toto rozhodnutí respektovat všemi zainteresovanými stranami. Není únosné, aby se donekonečna o obyvatelích Ukrajiny rozhodovalo ve Washingtonu, Bruselu a Moskvě. To k dlouhodobé stabilitě nepovede. Ukrajinští Rusové totiž stejně nikdy vraždění svých lidí Kyjevu neodpustí. 

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama