Ing. Oldřich Vlasák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2010 13:48:00

Na Mars se pro voličskou podporu nechystám

Na Mars se pro voličskou podporu nechystám

K povolebnímu vyjednávání.

Se zájmem jsem si v letadle na cestě do Bruselu přečetl článek v Mladé Frontě Dnes s názvem Příště místo voleb rovnou vystřelit na Mars, který se věnuje povolebnímu vyjednávání v Hradci Králové. Autor článku v něm negativně hodnotí moje rozhodnutí neusilovat o místo primátora v našem městě a ptá se, proč jsem kandidoval. Rád bych proto na jeho otázku odpověděl.

Kandidoval jsem proto, že jsem přesvědčen, že jsem byl a i nadále mohu být v městském zastupitelstvu platným hráčem.

Jako evropský poslanec a předseda Svazu měst a obcí České republiky mám zkušenosti z evropské i národní politiky, mám mnoho informací nejenom o evropských fondech, které můžeme u nás doma využít, a v neposlední řadě mám také mnoho kontaktů, a to jak v Bruselu, tak v Praze. Mohu tak našemu městu otevřít dveře při řešení problémů, na které sami nestačíme.

Ve volební kampani jsem vždy říkal, že kandiduji do zastupitelstva, neusiloval jsem o to stát v čele radnice a mým kandidátem na primátorku byla Pavla Finfrlová. Nepovažuji proto ani za možné se jí nyní důstojně a s čestnou tváří v boji o primátorské křeslo postavit a snažit se ji nahradit. Je potřeba si také uvědomit, že na rozdíl od sousedního Slovenska nemáme u nás doma přímou volbu starostů. Občané tak volí zastupitele, ti vybírají starostu či primátora. Jakákoliv nominace, která získá podporu většiny členů zastupitelstva, tak odpovídá přání voličů.

Vážím si všech voličů, kteří mi dali důvěru, cením si také všech, kteří omně "jen" uvažovali.

Považuji zisk 6 202 hlasů za významný závazek s tím, že si voliči přejí, abych pro město i nadále v zastupitelstvu pracoval.

Ve volbách do Evropského parlamentu jsem získal 11 744 preferenčních hlasů z celé České republiky. Kdybych se teď vzdal mandátu evropského poslance, abych se nečestně ujal pozice primátora, tyto voliče bych zklamal a porušil tak slib, který jsem jim před rokem dal. Mimochodem na Mars se pro voličskou podporu nechystám, toto teritorium rád přenechávám panu poslanci Paroubkovi.

Oldřich Vlasák, poslanec Evropského parlamentu a zastupitel města Hradec králové
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama