Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2015 8:56:19

Važme si chleba

Važme si chleba

Řekneme si, že chléb známe již od nepaměti. Pradědeček chleba se objevil už v mladší době kamenné, tedy před 5 000 lety.

V té době byl chléb nekynutý a byla to spíše placka. První pečivo, které se tak trochu podobalo dnešnímu chlebu, se začalo objevovat ve starověku v Egyptě. Váže se k tomu krásná pověst, že starý egyptský pekař zapomněl na své udělané těsto a to nechtíc vykynulo. A tak vznikl předek dnešního kynutého chleba. Dnešní chléb, který konzumujeme, se už ve většině případů nevyrábí ručně, ale zvládnou ho pekařské linky. Světový den chleba, jenž se včera oslavil, málokdo zná. V naší republice se prodá denně zhruba milion bochníků chleba. Je dokonce spočítáno, že za jeden kilogram chleba, podle Českého statistického úřadu, zaplatíme 22,08 Kč. Chléb je v České republice osmý nejlevnější v rámci Evropské unie. A tak si važme chleba, protože stará přísloví říkají, když chybí chléb, nastává opravdová bída. Čerstvý chléb s máslem a hrnkem dobrého mléka je mou nejoblíbenější snídaní a můžu ji všem doporučit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama