Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2016 11:55:49

Vloudila se chyba

Vloudila se chyba

Kdysi byly jesle běžnou záležitostí, a když se tam děti dostaly, měly maminky jistotu, že o ně bude pečlivě postaráno a ony se mohou věnovat práci.

Pak najednou zmizely úplně a mnohé mladé maminky tak ztratily šanci, pokud neměly zrovna po ruce babičky, vrátit se co nejdříve do práce. A tak ministerstvo práce a sociálních věcí oprášilo starý nápad v nové podobě a umožňuje obcím a organizacím zřízeným obcemi či neziskovkám získat finanční podporu na vybudování a provoz mikrojeslí. Mikrojesle ve své nabídce mají péči o dítě od šesti měsíců do čtyř let v kolektivu maximálně čtyř dětí. Tyto mikrojesle prý mají pomoci rodičům, jež dlouhodobě trápí nedostatek míst, kde se starají o nejmenší. Zatím jde o tzv. pilotní projekty v Praze, středních Čechách a Jihomoravském kraji. Tak tedy jesle, které jsme měli kdysi na vysoké úrovni, dnes téměř neexistují. Z prostor, ve kterých jesle byly, se staly soukromé budovy, v nichž se více, či méně úspěšně podniká. Bývaly to domy s velkou zahradou, kam děti mohly na čerstvý vzduch. Dnešní řešení je pouze v plenkách a určitě nedokáže nahradit dřívější síť jeslí. Je škoda, že před lety nově nastupující úředníci a politická garnitura nedokázali posoudit, že ne vše, co bylo, bylo špatné a je nutné to zrušit. Mnoha rodinám by při zachování systému jeslí spadl kámen ze srdce. Napravit tuto situaci dá hodně práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama