Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2016 14:05:50

Přál bych si, aby se prezident Kováč stal vzorem pro mladou generaci

Přál bych si, aby se prezident Kováč stal vzorem pro mladou generaci

Prezident republiky kondoloval slovenskému prezidentovi

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 6. října 2016 kondolenční telegram Andreji Kiskovi, prezidentovi Slovenské republiky, v souvislosti s úmrtím prvního prezidenta demokratické Slovenské republiky Michala Kováče.

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem vyslechl zprávu o skonu prvního prezidenta demokratické Slovenské republiky pana Michala Kováče.

Pan prezident Kováč se ujal úřadu v nelehké a nejisté době, kdy si moderní Slovensko hledalo svoji cestu. Byl nejen moudrým mužem a státníkem, ale především prokázal nesmírné množství odvahy. Dokázal čelit tvrdým osobním útokům, nevolil si snadnější cestu a nevzdával se.

Vážený pane prezidente, Vaši vlast opustila významná osobnost, která byla blízkým přítelem i nás Čechů. Vážil jsem si pana prezidenta jako státníka i jako statečného člověka. Domnívám se, že dnešní Evropě chybí osobnosti jeho formátu. Velmi bych si proto přál, aby se pan prezident stal vzorem pro mladou generaci, a věřím, že jeho odkaz bude nadále přežívat v srdcích slovenských občanů.

Dovolte mi, abych Vám, rodině pana prezidenta i slovenskému lidu vyjádřil jménem svým i jménem občanů České republiky upřímnou soustrast.

S úctou

Miloš Zeman
Prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama