Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2016 16:19:00

Zbraně teroristů jsou jiné než ve standardních válkách

Zbraně teroristů jsou jiné než ve standardních válkách

Projev prezidenta republiky při slavnostní přísaze vojáků Armády České republiky:

Vojákyně a vojáci Armády České republiky,

vaše přísaha vás zavazuje chránit svoji vlast před jakýmkoli nepřítelem. Dovolte mi, abych v současné situaci to poněkud konkretizoval.

Domnívám se, že největším nepřítelem nejenom našeho státu, ale všech civilizovaných zemí, je mezinárodní terorismus. Terorismus, který dnes našel svoji teritoriální základnu, například v Iráku, v Sýrii a v dalších zemích. Který se opět pokouší ovládnout Afghánistán, z něhož byl vypuzen po zářijových útocích v roce 2001.

Zbraně teroristů jsou jiné než zbraně ve standardních válkách. Nemůžeme očekávat pochod nepřátelských armád na naše území. Ale to, co očekávat můžeme, a co zažily už mnohé jiné státy, je teroristický útok zaměřený proti nevinnému civilnímu obyvatelstvu. A nebezpečí tohoto útoku v žádném případě nelze podceňovat jen proto, že se dosud nestal u nás a stal se jinde. 

Buďte proto připraveni na boj proti mezinárodnímu terorismu na jakékoli frontě. Někteří z vás budou vysláni do zahraničních misí, ať už se jedná o Afghánistán, Mali nebo další země. Někteří z vás zůstanou na území České republiky a jejich úkolem, mimo jiné, bude chránit toto území a jeho obyvatele, zejména v oblasti významných objektů, před hrozbou teroristických útoků. Věřím, že ve spolupráci s Policií České republiky i hasičským záchranným sborem tento úkol se ctí splníte.

Děkuji za pozornost.

Miloš Zeman, prezident republiky, Praha, 28. října 2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama