Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2016 15:40:59

Vích (SPD) Plánované povolenky vstupu do EU (ETIAS) jsou mimo realitu.

Vích (SPD) Plánované povolenky vstupu do EU (ETIAS) jsou mimo realitu.

Povolenky pro cesty do EU půjde od roku 2020 vyřídit pro nečlenské státy EU (Turecko, Kanada, Británie, Ukrajina atd.) cestou internetu (ETIAS), oznámil mj. více prezident EU Timmermans.

To ale problém ilegální imigrace a snížení současných bezpečnostních hrozeb a rizik našich občanů neřeší. Jedná se o další krok ze strany elitářů z EU špatným směrem.

Prvním problémem je skutečnost, že ilegální imigranti do EU nevstupují zpravidla přes mezinárodní letiště, ale ilegálně cestou převaděčů na člunech plavbou přes Středozemní moře, kde jim agentura Frontex s podporou NATO ještě pomáhá s dopravou na evropské břehy a nikoliv aby je vrátili tam, odkud vypluli.

Druhým problémem bezpečnostního rizika pro Evropu je potom 2-3. generace islamistů ve státech Evropy, kteří jsou sdruženi převážně  v uzavřených ghettech v jednotlivých státech EU (Francie, Belgie, Německo, Nizozemí), a právě odtud pocházejí radikální islamisté a džihádisté, co jsou strůjci nejrůznějších forem teroru ve jménu Alláha.

V obou případech na tyto osoby uvedený systém ETIAS nebude mít vliv. Přitom jde pouze o důsledné dodržování platných migračních smluv a zejména tzv. "Dublin II", kde imigrant žádá o azyl v prvním státě EU do kterého vstoupí. Pokud by všechny smlouvy byly důsledně dodržovány, tak by vůbec k žádným dalším opatřením ze strany EU v této oblasti nemuselo docházet.

Takže opět se potvrzuje jak je EU bezbranná a neschopná účinně a hlavně rychle vymýtit z EU nežádoucí osoby. To jenom proto, abychom náhodou někomu neublížili.
SPD dlouhodobě požaduje vypsání referenda o vystoupení z EU. Chceme si o svých zahraničně-politických a bezpečnostních záležitostech rozhodovat sami, protože EU si výklad a plnění jednotlivých smluv a dohod mezi jejími členskými státy vykládá tak, jak potřebuje a po svém a Sobotkova a Babišova vláda tomu pouze nečině přihlíží a poklonkuje. 

Doufejme, že volba Norberta Hofera na Rakouského prezidenta za 14 dnů potvrdí současné tendence euroskeptizmu i v naší republice, které budou na jaře příštího roku umocněny volbou Marine Le Pen do úřadu prezidentky Francie a následně našimi podzimními volbami do PS PČR. 

Současná vláda proto zatím dělá svými kroky maximum. A to jí nelze odepřít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama