Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2017 21:54:50

Učebnicový příklad pohrdání demokracií

Učebnicový příklad pohrdání demokracií

Jednání poslanecké sněmovny ve středu 15. března mělo jednoznačný závěr.

Usnesení, kterým vyzývá místopředsedu vlády a ministra financí k tomu, aby doložil původ svých financí, včetně prodeje bezcenné firmy vlastní společnosti, finanční úřady, aby se zabývaly zneužitím vydání korunových dluhopisů k daňovým únikům a konečně předsedu vlády, aby z této situace vyvodil důsledky.

Jasné, stručné, přehledné a hlavně kontrolovatelné.

Varováním pro všechny občany by však měl být postoj ministra financí k tomuto usnesení. Nejprve naprosto trapně blábolil něco o jeho zhrzené zaměstnankyni. Tak podlou a ubohou výmluvu může použít jenom naprostý hlupák, který je se svými argumenty v koncích.

Daleko horší ovšem je jeho naprosté pohrdání demokracií. Tak otevřené pohrdání by si na svém vzestupu k moci nedovolili ani Benito Mussolini či Adolf Hitler. Je příznačné, že jednání horšího, než nejhorší diktátoři se dopustil současný ministr financí ve výroční den nacistické okupace zbytků Československa.

Jestliže dokáže takto pohrdat principy demokracie, jak by se potom choval, kdyby se k moci skutečně dostal.

P. S. Pro nevěřící Tomáše doporučuji zkontrolovat záznam o hlasování, aby bylo jasné, kdo to s Babišem táhne a kope tak hrob demokracii, které má plnou hubu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama