Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2017 14:08:55

Poslanci dali novele stavebního zákona zelenou

Poslanci dali novele stavebního zákona zelenou

Poslanecká sněmovna dnes schválila novelu stavebního zákona, která výrazně pomůže všem větším i drobným stavebníkům. Především se tím zjednoduší a ulehčí povolování staveb a proces jejich realizace. Novela nyní směřuje do horní komory Parlamentu ČR.

„Věřila jsem, že bude novela schválena. Pracovali jsme na ní totiž s mnoha odborníky, aby měla co nejširší praktické dopady. Občanům a firmám tak v mnohém usnadní život, což byl jeden z našich hlavních cílů,“uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Projednávání novely stavebního zákona provázely velké emoce. Zákon má totiž dopad na nejširší vrstvy obyvatel. Každý stavebník, ať už občan, který chce na svém pozemku stavět domek, nebo stát, budující dálnice, se s ním dostává do kontaktu. O jak složitou a komplexní normu se jedná, dokazuje skutečnost, že je kromě stavebního zákona navrhována i změna více než 40 souvisejících zákonů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama