Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2017 18:29:48

Karla Šlechtová předala městu Jičín titul Historické město roku 2016

Karla Šlechtová předala městu Jičín titul Historické město roku 2016

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová dnes v historických prostorách Španělského sálu Pražského hradu předala městu Jičín Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón ČR.

Zbylí dva finalisté Štramberk a Prachatice si odnesly Ceny ministryně pro místní rozvoj. Akci pořádá každoročně Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.
„Jsem přesvědčena, že nejenom oceněná města si zaslouží uznání za systematickou obnovu a péči o své památky. Je potěšující sledovat obnovu domů, historické zástavby, památek, infrastruktury, úpravy veřejných prostor i restaurování interiérů. Je obdivuhodné, s jakým nasazením se města věnují péči o kulturní dědictví, které je národním bohatstvím náš všech,“uvedla při předání ceny ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
V únoru a březnu tohoto roku proběhlo za účasti zástupců Ministerstva pro místní rozvoj vyhodnocení krajských kol a celostátního kola soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón České republiky „Historické město roku“ za rok 2016. Celkem se soutěže zúčastnilo 37 měst.
Ministryně Karla Šlechtová předala ocenění městu Jičín a to tak získalo titul Historické město roku 2016. Zbylí dva finalisté Štramberk a Prachatice si odnesly Ceny ministryně pro místní rozvoj.
 
Péče o památky je kromě národních programů v oblasti kulturního dědictví podporována i ze zdrojů evropských strukturálních a investičních fondů, a to zejména z Integrovaného regionální operačního programu. Záměrem je zachovat, ochránit a rozvíjet potenciál kulturního a přírodního dědictví a využít ho k vyváženému rozvoji území. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama