Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2017 20:29:00

Zimola plácá nesmysly

Zimola plácá nesmysly

Dnes už bývalý jihočeský hejtman Zimola se domnívá, že návštěva u prezidenta republiky jej očistí z vážných obvinění, kterým čelí v kauze výstavby své chaty prostřednictvím firmy svého kamaráda.

Jeho ovšem neočistí v této věci ani kdyby se vykoupal v bazénu plném Sava.

To, že Zimola staví svou chatu na Lipně prostřednictvím firmy svého kamaráda, by nebyl takový problém, kdyby tento jeho kamarád nebyl shodou okolností zaměstnán jako šéf jihočeských nemocnic a kdyby nedostával stotisícové sumy odměn, o kterých rozhodoval Krajský úřad v čele se Zimolou. Prostě jasná korupce a po takovém odhalení případu by měl následovat rychlý odchod odhaleného politika do politického ústraní a zapomnění.

Donedávna jsem Zimolu považoval za velkou naději ČSSD. Málo platné, vyhrát v čele krajské kandidátky třikrát za sebou volby, a po třetí dokonce tehdy, kdy se celostátní pozice strany zhroutila, je respektuhodné a ukazuje to na Zimolovy nemalé politické schopnosti. Ale kauza Lipno ukazuje také něco jiného. Ukazuje, že Zimola ztratil jakoukoli obezřetnost a jakýkoli smysl pro proporce a míru. Je to smutné, ale je to tak.

A je spíš zajímavé vidět, že Zimolovi zatím nikdo nedokázal otevřeně říci, že by už prostě neměl být v politice, maximálně tak jen jako řadový člen ČSSD.

Kromě toho neumí Zimola ani pracovat s fakty. Ve včerejší ČT24, kdy ve svém rozhovoru hájil své odstoupení z pozice hejtmana a tvářil se přitom, jako by se tím všechny rány zacelily, se vyjádřil ve smyslu, že také Jiří Paroubek odstoupil z funkce předsedy ČSSD po prohraných volbách.

J. Paroubek ale sněmovní volby v roce 2010 neprohrál. ČSSD tehdy zvítězila s 22,2 %, což bylo vítězství, které autor tohoto článku sám považoval za hubené, a proto odstoupil z funkce předsedy ČSSD. ČSSD plná Sobotků, Chovanců, Zimolů (a dalších "mužů přítomnosti a zejména budoucnosti") však od roku 2010 neměla nikdy lepší výsledek, než byl tento můj nejhorší volební výsledek. Nejhorší, a přesto vítězný.

Dával jsem tehdy svým odchodem z pozice předsedy straně šanci na nový začátek. To, že ČSSD dnes směřuje k 8-9 % hlasů v podzimních sněmovních volbách, je smutné. To, že ve svém programu sází na stará, poněkud omšelá témata a že se domnívá, že její poslání spočívá ve svatém boji proti oligarchovi, miliardářovi Babišovi, je rovněž smutné. Její poslání přece spočívá především v boji za práva lidí, obyčejných lidi. Lidí práce, důchodců, malých podnikatelů, zkrátka všech těch, kteří žijí z plodů své práce…

Současné vedení ČSSD, a bohužel včetně J. Zimoly, se úplně odtrhlo reality, která ve společnosti je. Ve volbách shoří spolu se Zimolou nebo i bez Zimoly…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama