Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2017 15:50:00

Jsem rád, že mohu jmenovat nového rektora vysoké školy technického směru

Jsem rád, že mohu jmenovat nového rektora vysoké školy technického směru

Projev prezidenta republiky při jmenování nového rektora

Vážená paní předsedkyně Akademického senátu, vážený pane náměstku, vážený pane profesore a nyní již pane rektore,

dovolte mi, abych Vám ještě jednou blahopřál k Vašemu jmenování. Jsem rád, že mohu jmenovat nového rektora vysoké školy technického směru, protože celou dobu podporuji reorientaci našeho vzdělání směrem k technickým oborům, počínaje učňovským školstvím, přes střední školství až k vysokému učení technickému.

A abych trochu oživil Vaše jmenování, dovolte mi připomenout úděl Vašeho kolegy, pana rektora Konvalinky z Českého vysokého učení technického, který podpořil profesora Maříka při jeho budování centra robotiky a informatiky v Dejvicích, a málem ho to stálo funkci, protože Akademický senát ČVUT tehdy v této souvislosti hlasoval o jeho odvolání, a poměrně těsnou většinou hlasů toto odvolání neprošlo.

Přeji Vám proto, aby pokud se setkáte s nějakým velkým projektem v okruhu své působnosti, jste nezaváhal a tento projekt podpořil, i když se může stát, že lidé, kteří uvažují v krátkodobém horizontu, budou proti tomu.

Ještě jednou, vážený pane rektore, Vám přeji mnoho zdraví, štěstí a úspěchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama