Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2017 12:18:49

Otevřené projekty si prohlédly téměř dva tisíce návštěvníků

Otevřené projekty si prohlédly téměř dva tisíce návštěvníků

Poslední dvě zářijové soboty pořádalo MMR ve spolupráci s příjemci evropských dotací dny otevřených dveří v podpořených projektech.

Laserová centra v Dolních Břežanech u Prahy i výrobu hraček v Novém Veselí u Žďáru nad Sázavou si prohlédly téměř dva tisíce návštěvníků.

„Jsme rádi, že veřejnost měla zájem se podívat do běžně nepřístupných míst a přitom se dozvědět něco nového o úspěšně podpořených projektech z evropských fondů. Je důležité informovat veřejnost o tom, kde evropské fondy konkrétně pomáhají. V této aktivitě tak budeme určitě pokračovat i v příštím roce,“ uvedla Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů.
 
Obě akce zaznamenaly enormní zájem. Laserová centra HiLASE a ELI BEAMLINES v Dolních Břežanech si v sobotu 23. září při komentovaných exkurzích nebo přednáškách prohlédlo přes 600 návštěvníků a další stovky při zkrácených prohlídkách a díky připravené virtuální realitě. Nad rámec programu nebyly přidávány prohlídky pouze v laserových centrech, ale také při dalším dnu otevřených dveří konaném o týden později v Novém Veselí u výrobce dětských hraček, firmy Efko. Vlastního Igráčka si přišlo dotvořit přes 800 dětí, prohlídek výroby se pak zúčastnilo přes 900 malých i velkých návštěvníků. Obě akce byly doplněny bohatým doprovodným programem.
 
Obě akce probíhaly v rámci snahy Ministerstva pro místní rozvoj seznamovat širokou veřejnost s přínosy evropských fondů. Výstavba a vybavení laserových center v Dolních Břežanech byla podpořena částkou před 6 miliard Kč, a řadí se tak mezi největší projekty spolufinancované Evropskou unií v České republice. Firma Efko využila přes 25 milionů Kč z Operačního programu Podnikání a inovace na modernizaci výroby i na marketingové aktivity v zahraničí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama