Jakýkoliv masový pokrm (špagety, karbanátky, masové kuličky, rizoto, zapečené těstoviny nebo brambory a dokonce i gulášová polévka) se vytváří z masa v konzervě, která je mnohdy dražší než maso samotné, o výživové hodnotě ani nemluvě. O zvětralém vínu jako ingredienci v lednicích nejchudších by se asi také dalo polemizovat.
Kuchařka fakt stojí zato – prohlédl jsem si ji a považuji ji za výsměch chudým lidem. Na jedné straně by měli použít jako ingredience stonky z rajčat, slupky z mrkve, petržele a celeru, kořínky pórku, zdřevnatělé konce chřestu a tvrdé košťály brokolice (což ale znamená, že veškeré tyto potraviny musí lidé mít doma – tedy nechápu, proč mají používat jen slupky), aby hned na další straně našli recept, obsahující ingredience jako vejce, smetana, mléko, čokoláda, rum, pomerančová kůra, máslo apod. – které do kuchařky pro nejchudší příliš nepatří.
Tento počin by byl opravdu úsměvný, kdyby se peníze z fondů nedaly pro sociálně slabé skupiny využít daleko lepším způsobem.
Reportáž opravdu stojí za zhlédnutí (ZDE)