doc. PhDr. Mikuláš Bek, Ph.D.

  • BPP
  • ministr školství, mládeže a tělovýchovy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2024 6:23:00

Ředitel CERMATU Krejčí dál pokračuje ve spolupráci s MŠMT na digitalizaci agend

Ředitel CERMATU Krejčí dál pokračuje ve spolupráci s MŠMT na digitalizaci agend

Ministr školství Mikuláš Bek společně s ředitelem Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat) Miroslavem Krejčím včera informovali o personálních změnách ve vedení organizace.

 Ředitel Krejčí rezignoval na funkci ředitele Cermatu k 31. 10. 2024 a bude dál spolupracovat s MŠMT na přípravě digitalizace klíčových agend a dalším rozvoji systému DiPSy. Dočasným vedením Cermatu bude pověřena zástupkyně ředitele Barbora Rosůlková, která zajistí kontinuitu činnosti organizace.

„Mimořádné nasazení, efektivita a výkonnost ředitele Krejčího výrazně převyšují potřeby Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání ve vztahu k jeho aktuálním úkolům. Musím také konstatovat, že vnímám jistý nesoulad v představách o stylu řízení instituce mezi panem ředitelem Krejčím a některými klíčovými zaměstnanci. V zájmu zajištění plynulého průběhu maturit a přijímacího řízení, které jsou již v přípravě, jsem dnes přijal rezignaci Miroslava Krejčího na post ředitele a současně mu nabídl další spolupráci na postu hlavního architekta digitalizace klíčových procesů v resortu. Řízením Cermatu pověřím dosavadní zástupkyni ředitele Barboru Rosůlkovou, která má moji důvěru, že bude dobře pokračovat v započaté práci,“ řekl ministr školství Mikuláš Bek.

Ke své rezignaci a novému působení ředitel Krejčí uvedl: “Rozhodl jsem se, že se budu nadále věnovat dalším výzvám, zejména ve spolupráci s Ministerstvem školství. Zároveň se ale budu také věnovat projektu DiPSy, a to minimálně do příštího léta. Rád bych touto cestou poděkoval všem zaměstnancům a členům týmu, kteří se na vývoji DiPSy podíleli, a panu ministrovi Bekovi, který za mnou celou dobu stál.”

“Kroky, které v nejbližší době plánuji, budou plynule navazovat na práci pana ředitele Krejčího. Moje kolegyně a moji kolegové již nyní pracují na zajištění všech projektů, aby jednotná přijímací zkouška, maturity a závěrečné zkoušky proběhly standardně,” uvedla ke své budoucí funkci Barbora Rosůlková.

Personální změny ve vedení neovlivní přípravu ani průběh přijímacích zkoušek a maturit. Všechny aktivity Cermatu pokračují podle plánu.

Bc. Barbora Rosůlková, DiS., vystudovala diplomacii a PR na Vyšší odborné škole mezinárodních a veřejných vztahů a podnikové řízení na Středočeském vysokoškolském institutu. V Cermatu pracuje od roku 2006, kde začínala jako vedoucí referátu. Od roku 2020 působila jako tajemnice ředitele, před dvěma lety se stala zástupkyní ředitele.

Ing. Miroslav Krejčí je absolventem elektrotechnické fakulty Českého vysokého učení technického. Od roku 2005 působil na Policejním prezidiu v odboru informatiky a provozu informačních technologií, kde se podílel na provozu centrálních informačních systémů. Následně pracoval na Ředitelství pro podporu výkonu služby Policejního prezidia, kde se zabýval zejména veřejnými zakázkami v oblasti IT a realizací a řízením projektů spolufinancovaných ze zdrojů Evropské unie.
Mezi jeho pracovní zkušenosti patří také pozice projektového manažera v pražské Nemocnici Na Homolce, kde měl zodpovědnost za vývoj vlastního nemocničního informačního systému. Následně spolupracoval s MŠMT, a to zejména v oblasti veřejných zakázek na ICT, kde MŠMT využívalo jeho odborné znalosti v oblasti infrastruktury a kybernetické bezpečnosti. Jako expert podílel také na posouzení stávajících ICT řešení v rámci organizace státních maturit a jednotných přijímacích zkoušek. Byl rovněž členem pracovní skupiny MŠMT k dalšímu směřování státních zkoušek, kde prokázal své odborné znalosti. Od září 2022 působil ve funkci ředitele Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama