Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2016 16:18:29 - JežekZ.

Komu by vadilo, kdyby Maďaři opustili EU?

Jak dlouho bude podle vás EU ještě fungovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.08.2016 18:44:05 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za Váš dotaz. Na tento dotaz jsem již odpovídal v rozhovoru pro PL a proto svou odpověď pouze zopakuji. 
Rozpad EU je zřejmě definitivní. Alespoň hlavní představitelé EU pro to dělají zatím maximum. Bude se jednat o dominový efekt v řádu několika let. Brexitem spouštěcí mechanizmus nastal a pokračováním bude opakování druhého kola prezidentských voleb v Rakousku, kde s největší pravděpodobností zvítězí kandidát FPÖ Norbert Hofer. Dalším impulsem bude zřejmě plebiscit Maďarska ke kvótám a vyhlášení referenda Geertem Wiljdersem o vystoupení z EU v Nizozemí. Toto bude pokračovat i v dalších státech Evropy. Marine Le-Pen zřejmě zvítězí v příštím roce již v prvním kole prezidentských voleb ve Francii, a  oznámila, že v tom případě ihned vyhlásí Frexit. Brexit bude pokračovat pravděpodobně odtržením Skotska. Následovat budou parlamentní volby v Rakousku, kde kandidát FPÖ na Rakouského kancléře Heinz-Christian Strache dosahuje dlouhodobě volební preference přes 30%. A takto bych mohl pokračovat. Do toho bude stále proudit sílící migrace. EU není schopna sebereflexe elit a občané jednotlivých států Evropy ztrácejí trpělivost. Třeba nesmyslné obchodní embargo EU na RF má obrovský dopad na celou podnikatelskou sféru. SPD si přeje Evropu, ale Evropu svobodných národů a nikoliv Evropu států první a druhé kategorie deformovanou Lisabonskou smlouvou. Evropa svobodných národů by měla být na základě vzájemně výhodné spolupráce jednotlivých států se svobodou pohybu, zboží, služeb a kapitálu. Vše ostatní je zbytečně a je to potřeba zrušit. Tohoto chce SPD dosáhnout vzájemnou spoluprací v rámci států V4 a politických stran jednotlivých evropských států sdružených v rámci ENF.
Hezký den